Ciljan: - Vi takler kritikken

Norges ferske landslagskaptein forstår kritikerne etter England-kampen, og er forberedt på mer.

På tirsdag begynner alvoret for landslaget og den nye kapteinen Per Ciljan Skjelbred, da Italia kommer til Ullevaal for EM-kvalifiseringens første kamp. Her er Skjelbred på flyplassen i London, på vei tilbake til Norge.

GARDERMOEN (aftenposten.no): Tilbake på norsk jord etter 1-0-tapet for England på Wembley onsdag, fikk de norske landslagsspillerne fri før de samles igjen lørdag.

Kaptein Per Ciljan Skjelbred sier kritikken som kom i kjølvannet av ettmålstapet på Wembley preller av på spillerne som er gitt ansvaret med å spille Norge til EM i Frankrike i 2016. — Det er sånn det er. Når vi nå skal ta fatt på en EM-kvalifisering blåser det mye, det er mange som skal mene mye i alle retninger. Men det takler vi og vi er forberedt på det som måtte komme. Det ble mye negativt nå, men det takler vi. Vi spilte ikke helt den samme fotballen som vi har gjort i de andre kampene. Men vi brukte denne kampen til å øve. Det var viktig for oss, sier Ciljan Skjelbred til Aftenposten.

Øvelse gjør kanskje mester

Fasit etter 11 kamper under Per-Mathias Høgmos ledelse er én seier. Tirsdag er det alvor, da er prøvetiden over, og det er poengene som teller.

Kritikken etter England-kampen, fra blant andre tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal, gikk på måten Norge spilte på, og det blodfattige offensive spillet. Ciljan mener dette var helt nødvendig.

— For oss var det viktig å få spilt en kamp med en litt annen formasjon og taktikk enn vi har gjort i de andre kampene. Mot en god motstander fikk vi trent på ting som kan bli aktuelt mot gode motstandere i EM-kvaliken, for eksempel på bortebane. Vi kjenner formasjonen vi har trent på i snart et år, alle vet hvordan den er, men vi trengte å få drillet på denne taktikken også. Vi er nødt til å ha en plan B, og det er viktig å øve på den, sier landslagskapteinen.

Nye eventyr

Fortsatt stolt over å ha fått kapteinsansvaret under Høgmo ser trønderen frem til tirsdagens batalje på Ullevaal. Det er ventet over 20.000 tilskuere til landskamparenaen, og Ciljan sier laget fortsatt føler sterk støtte fra folket.

— Det gjør vi absolutt, og vi gleder oss veldig til å komme i gang. Første kamp i en ny kvalik, hjemmebane, mye folk… Det får ikke blitt bedre enn det. Det er spennende ting på gang i norsk fotball. Bare se på U21- og U19-landslaget, og nedover i alderstrinnene. Kanskje kan vi på A-landslaget også være med på å skape noen nye eventyr? Det hadde vært moro. Det er disse kampene man gleder seg til. Endelig skal vi spille en kamp som betyr noe igjen, sier Ciljan Skjelbred.