Manchester Citys anke behandles denne uken – kan få tilbake Champions League-plassen i juli

Idrettens voldgiftsrett (CAS) behandler denne uken Manchester Citys anke av utestengelsen fra europacupene. En dom i saken kan ventes innen utgangen av juli.

Raheem Sterling (t.h) og Manchester City venter på svar fra idrettens voldgiftsrett (CAS).

Mandag starte forhandlingene som skal vare i tre dager og gjennomføres ved bruk av videokonferanse-utstyr.

– Den endelige beslutningene i saken mellom Manchester City og Uefa er ventet å bli offentliggjort før slutten av juli, sier kommunikasjonssjef Katy Hogg i CAS til TV 2.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har utestengt den engelske storklubben fra europacupene de neste to sesongene på bakgrunn av brudd på regelverket for økonomisk fair play (FFP).

En bot på cirka 320 millioner ble også lagt på bordet for City-lederne.

Uefa mener at Manchester Citys styrtrike eier, sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan (midten), har overrapportert sponsorinntekter for å skjule at han selv tilførte klubben penger.

City er anklaget for å ha rapportert inn kunstig høye sponsorinntekter for å skjule regelstridige tilskudd fra klubbens pengesterke eiere.

Klubben mener imidlertid å kunne bevise at den ikke har gjort noe galt, og dermed er utestengelsen anket inn til CAS, som har siste ord i saken.

Manchester City kan vinne denne sesongens Champions League etter at klubben utelukkes av Uefa for de kommende sesongene.