Fotball

Her spilles det fortsatt fotball: – Dette er ingen alvorlig situasjon

Hadde serieåpning torsdag.

Bate Borisov skal spille kamp i den hviterussiske toppdivisjonen torsdag. Her i fjorårets Champions League-kvalik mot Rosenborg på Lerkendal.
  • NTB

Koronakrisen gjør at det meste av sport verden over er satt på pause. I Hviterussland har de derimot landet på en helt annen beslutning.

Der går de mot strømmen, og startet opp toppdivisjonen i fotball som planlagt.

– Dette er ingen alvorlig situasjon, sier fotballpresident Vladimir Bazanov.

Vladimir Bazanov (t.v.) sammen med Uefa-president Aleksander Ceferin.

– Hvorfor skulle ikke vi spille?

Torsdag stanset Tyrkia sin fotballserie som et tiltak i kampen mot koronaviruset, og tidligere denne uken gjorde Russland det samme. Det betyr at så å si all europeisk fotball nå er satt på vent.

I Hviterussland ruller imidlertid ballen. Torsdag var det serieåpning. Der slo Energetik-BGU fra Minsk storlaget BATE Borisov 3-1 på hjemmebane. Avspark ble tatt klokken 17.00 lokal tid, nøyaktig som planlagt.

– Hvorfor skulle ikke vi spille? spurte den hviterussiske fotballpresidenten Vladimir Bazanov i forbindelse med åpningskampen ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

– Har vi unntakstilstand i landet vårt? Dette er ingen alvorlig situasjon. Derfor besluttet vi å starte ligaen som planlagt, fortsatte han.

Les også

Korona-raseri i Fotball-England: – Vi ble behandlet som forsøkskaniner

Åpne tribuner

I Hviterussland er heller ikke tribunene stengte.

– Selvsagt er det mange kamper i Europa som er spilt bak stengte dører. Men det samles så mange supportere på utsiden av arenaen at det ikke er fornuftig å gjøre det, sier Bazanov.

Det hviterussiske fotballforbundet (ABFF) opplyser på sine nettsider at beslutningen om å spille fotball som vanlig kommer som følge av at kun 51 smittetilfeller av korona er påvist i landet så langt.

– Samtidig vil ABFF fortsette å overvåke situasjonen nøye, og vil ta passende forholdsregler om nødvendig, står det videre.

Det skal spilles kamper både fredag, lørdag og søndag.

Les mer om

  1. Hviterussland
  2. UEFA