5000 hyllet Viking på Torget

5000 mennesker måtte vente lenge på heltene sine, men da spillere og støtteapparat kom, fikk de hyllesten de fortjente.

5000 møtte Viking på Torget i Stavanger midnatt søndag.

– Nå kommer guttane, roper Rune Bjerga fra scenen.

Foran han står 5000 mennesker. Mange har ventet i to timer på at Viking-spillerne skal ankomme gullfesten på Torget. Regnet har høljet ned. Tålmodigheten har blitt satt på prøve. Men nå.

På vei inn mot Torget er to fulle busser med støtteapparat og spillere. Nå sskal Viking hylles.

– Ta vel i mot, Zlatko Tripic... Kristian Thorstvedt... Andre Danielsen, den ene får mer jubel enn den andre. Alle spillerne og støtteapparat blir presentert en etter en før det hele kulminerer med allsang til «We Are The Champions».

– Det blir ikke noe større enn dette, sier Kristian Thorstvedt fra scenen.

Viking-trener Bjarne Berntsen, som på ett år har tatt Viking fra spill i Obosligaen til NM-gull, fikk også sin velfortjente hyllest. Han klarte til og med og legge en aldri så liten humoristisk demper på festen.

– Spillerne må vite at det blir tøffere enn noen gang når vi starter igjen i januar, sa han til stor fornøyelse fra publikum.

– Dette har vi, byen, regionen og dere fortjent. Vi i Viking har Norges beste supportere. Jeg skal vise dere hvordan vi fester her i Stavanger. Rogaland er mørkeblå, sa kaptein og matchvinner Zlatko Tripic til enda større fornøylese fra publikum.

Etter rundt 20 minutt med hyllest, var det imidlertid slutt. Det var blitt mandag, men arrangøren hadde en liten, siste overraskelse på lur. Froddien. Og så ble «Ein blåe dag» sunget inn i mandagen også. Trolig vil den bli sunget i syv lange og syv breie i Stavanger denne uken.