Fotball

Zlatan Ibrahimovic blir deleier i Hammarby

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic opplyser til Aftonbladet at han har kjøpt seg inn i klubben med rundt en fjerdedel av aksjene.

Zlatan Ibrahimovic har kjøpt seg inn på eiersiden i den svenske klubben Hammarby.
  • NTB

Tirsdag flørtet han med klubben på sin Instagram-konto. Innlegget var ledsaget av Hammarbys klubbemblem. I tillegg var Stockholm-klubbens offisielle konto tagget.

Nå skjønner man hvorfor. Han har kjøpt 50 prosent av AEG Swedens aksjer i Hammarby og eier dermed rundt en fjerdedel av klubben.

– Jeg skal hjelpe Hammarby å bli best i Skandinavia, sier han i et intervju med Aftonbladet.

Ble spekulert i overgang

Etter at stjernens kontrakt med LA Galaxy gikk ut har det lenge gått rykter om hvor 38-åringen skal spille neste sesong.

  • Leste du denne? Hevder Zlatan har funnet ny klubb

Mange spekulerte om tirsdagens flørt var et hint om at Ibrahimovic var på veg til Söder og Tele 2-Arena, der «Bajen» spiller sine hjemmekamper - ofte foran 30.000 tilskuere.

Avviser spill

–Jeg ser fram mot å jobbe med fotballen fra en annen vinkel. Ikke bare ute på banen. Selv om jeg kanskje kunne bidratt med noe annet på banen også. Ikke som aktiv spiller, altså, men snarere med å hjelpe de aktive ute på treningsfeltet om den hjelpen behøves

Han avviser dermed at han noen gang vil spille i Allsvenskan.

– Jeg har sagt i snart ti år at jeg ikke skal spille fotball i Allsvenskan. Det kommer ikke til å skje, sier han.

Hammarby har i flere tiår vært blant den mest populære klubben i Sverige. Laget hadde denne sesongen størst publikumsoppslutning i snitt i Allsvenskan. Laget spiller sine hjemmekamper Tele2 Arena like vel Globen.

Nordmann i Hammarby

Ibrahimovic spilte i Barcelona fra 2009-11, men ble leid ut til Milan i siste del av kontraktsperioden før den italienske klubben kjøpte ham ut av den.

Veteranen innledet karrieren i Malmö før veien gikk til Ajax, Juventus, Inter, Paris Saint-Germain og Manchester United.

Hammarby havnet på tredjeplass i Allsvenskan denne sesongen. Mats Solheim spiller for den svenske storklubben.

(©NTB/100 % Sport)

Les mer om

  1. Zlatan Ibrahimovic
  2. Hammarby IF