Manchester City kunne snappet van Dijk lenge før Liverpool om de hadde fulgt Deilas råd

Ronny Deila mer enn antyder at Liverpool-kjempen Virgil van Dijk var én god europacupkamp i Celtic-trøya unna en overgang til Manchester City.

Ronny Deila tipset Manchester om Virgil van Dijk.

Deila var trener i Celtic fra 2014 til 2016. I spillerstallen sin hadde han van Dijk, og nordmannen innså raskt at nederlenderen hadde kvaliteter som rettferdiggjorde spill på langt høyere nivå enn skotsk fotball.

Derfor anbefalte Deila ledelsen i Manchester City å se på van Dijk. Det bekreftet telemarkingen selv da han var gjest i programmet Open Goal denne uken.

– Tok jeg kontakt med Manchester City? Ja. Jeg sa at de måtte ta ham. De sa «OK, fortell meg om den beste europacupkampen han har spilt, så skal vi se på den», sa Deila i intervjuet som er gjengitt av blant andre goal.com.

Ronny Deila fra tiden som Celtic-manager. Her er han sammen med daværende Molde-trener Ole Gunnar Solskjær før en kamp i Europa League.

Dominerte

Det ønsket var imidlertid ikke så enkelt å innfri.

– Jeg kunne ikke fortelle dem hvilken kamp det var, fordi han hadde ikke hatt noen gode europeiske kamper. Han var dominerende i Skottland, men ble utvist mot Inter borte, sa Deila.

Den norske trenerprofilen er overbevist om at dersom van Dijk hadde leverte en fantastisk kamp mot Inter, hadde det vært nok til at Manchester City hadde svelget agnet og bitt på kroken.

– Jeg tror de store klubbene synes skotsk fotball holder for lavt nivå, og at de ikke vil ta sjansen på å bruke mye penger på å hente en spiller derfra. I Europa kan du imidlertid vise hvor god du er, sier Deila – og legger til:

– Van Dijk var god, men han hadde ikke den ene virkelig, virkelig gode kampen i Europa.

Verdens beste

I stedet for en overgang til Manchester City gikk turen til Southampton for den nederlandske stjernen. Der ble han ikke lenge, før Liverpool hentet ham til Anfield.

Der har han blitt en av verdens aller beste fotballspillere.

Ronny Deila er i øyeblikket trener for den amerikanske klubben New York City FC. Den har samme eiere som Manchester City.

(©NTB)