Fotball

Målscoreren trosset forbud og kastet seg i armene på bussjåfør: – Han reddet livene våre

Spillerne i tysk Bundesliga får ikke lov til å klemme hverandre etter scoringer, men Dmitri Nazarov håper han tilgis etter sitt mål for Erzgebirge Aue fredag.

Dimitrij Nazarov jubler etter å ha scoret for Erzgebirge Aue fredag. Han løp rett bort og omfavnet bussjåføren som avverget en alvorlig ulykke på vei til kampen. Foto: Matthias Hangst, AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

Han løp rett bort til sidelinjen og kastet seg i armene på Thomas Romeyke, som kjørte bussen da laget reiste til bortekampen mot Nürnberg. Nazarov mener at Romeyke reddet både hans og lagkameratenes liv da bussen ble truffet av en bil som hadde kommet ut av kontroll.

– Han reddet livene våre, enkelt og greit. Hvem vet hva som ville skjedd om han ikke hadde reagert så raskt. Derfor var det klart at jeg ville juble sammen med ham, sa Nazarov til den lokale TV-kanalen MDR, gjengitt av Bild.

– Jeg håper at ligaen lukker øynene for omfavnelsen. Jeg vet at det ikke er lov, men jeg håper at de viser menneskelige hensyn.

 • LEST DENNE? Tidligere gullballvinner sammenligner Haaland med Ronaldo: – Han er i verdensklasse

Dekket av glass

Ifølge Aue-trener Dirk Schuster, som satt langt framme i bussen, kom en personbil flygende gjennom lufta rett foran bussen, som ble truffet av vrakrester. Romeyke beholdt fatningen og bremset ned uten å miste kontroll over bussen.

– Jeg ble dekket av glassrester, sa Schuster til MDR.

Ifølge DPA ble ingen i bussen skadd, men to personer i bilen ble sendt til sykehus med alvorlige skader.

Godt gjort

Bussen var ikke i stand til å kjøres videre, men spillerne ble fraktet til Nürnberg i mindre kjøretøy. Schuster sier at det ikke ble vurdert å be om at kampen skulle utsettes, men han synes det var godt gjort å beholde konsentrasjonen.

Kampen endte 1-1. Erzgebirge Aue er fortsatt på sjetteplass på tabellen og har en liten mulighet til å blande seg i opprykksjakten.

(©NTB)

Les mer om

 1. 2. Bundesliga
 2. Tysk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Slik blir TIL-spillernes nye hverdag

 2. LANGRENN
  Publisert:

  Russisk smøreteam i alvorlig ulykke – falt 50 meter ned i frosset innsjø

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Slik forbereder Start seg på nervedramaet

 4. FOTBALL
  Publisert:

  «Ingen» har hørt om henne, men Klopp gir Mona (35) mye av æren for Liverpools suksess

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Brann-treneren er overbevist om at ett koronagrep har gitt klubben et fortrinn

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Schmeichel berget poeng for tamt Leicester