Coutinhos måldobbel ga Brasil perfekt start i Copa America

Philippe Coutinho gjorde det meste av jobben med to mål i Brasils første kamp i Copa America.

Philippe Coutinho fikk mye å juble for i Brasils åpningsseier i Copa America.

BRASIL – BOLIVIA 3–0 (0–0)

Vertsnasjonen måtte klare seg uten Neymar, men det så ikke ut til å plage dem nevneverdig. Likevel forsvarte Bolivia, det antatt svakeste laget i turneringen, seg godt i åpningen av kampen.

Brasil hadde flere store sjanser, men det var ikke før i starten av 2. omgang at det skulle lykkes for storfavoritten. Richarlison slo inn i boks, der ballen traff hånden til Adrian Jusino. Den anerkjente dommeren Néstor Pitana valgte, etter en titt på VAR-skjermen, å dømme straffe.

Phillipe Coutinho, som hadde stått bak flere av farlighetene i første omgang, scoret på straffen. Bolivia-målvakt Carlos Lampe slang seg til samme side, men var sjanseløs på den godt plasserte straffen fra Barcelona-spilleren.

Les også

Neymar forlot banen i tårer – mister Copa America på hjemmebane

Les også

Messi tilbake på inntektstoppen: Så mye tjener han

Etter mesterligatriumfen til Liverpool er det nok få som savner Coutinho, men for de fleste med Liverpool-hjerte var det likevel godt å se 2-0-scoringen. Roberto Firmino slo perfekt inn på bakerste stolpe, der en upresset Coutinho stanget ballen i mål.

Coutinho ble i fjor vinter hentet til Barcelona som klubbens rekordkjøp, men han har strevd tungt med å leve opp til forventningene. Fredag fikk han en kjærkommen opptur med landslaget.

Til tross for hans to mål var det den praktfulle scoringen fra Everton som ble den store snakkisen i Brasil. På tampen av kampen dro kantspilleren seg inn i banen før han valgte å klinke til med høyrefoten. Ballen limte seg nærmest fast like under motsatt kryss.

– Piping er en del av kampen. Fansen vil at vi skal vinne og spille bra, uttalte Coutinho etter kampen om publikums misnøye som møtte brasilianerne til pause.

– Til slutt klarte vi å åpne forsvaret deres. Vi fortjente å vinne med mye, sa Dani Alves.

Brasil er favoritter til å vinne Copa America på hjemmebane.

(©NTB)