Fotball

Utviste Jönsson er skuffet over Høgmo

<p><strong> <a href="/live/">Stabæk–Tromsø 0-1:</a></strong> — Har aldri opplevd ham slik tidligere.</p>

Fotball, 5. april 2010 , Tippeligaen , EliteserienStabæk - Tromsø 0-1 dommer Kjetil Sælen sendte trener Jan Jönsson , stabæk på tribunenFoto: Anders Hoven , Digitalsport Digitalsport

 • Thomas Larsen Røed

Stabæk-treneren opplevde en nye side av kollegaen i TIL, etter å ha sett laget sitt tape fra tribunen.

I det 60. minutt fikk Nannskog frispark dømt mot seg etter en duell mot Miika Koppinen. Svensken ble rasende, og det gjorde også spissens landsmann, trener Jan Jönsson. Den vanligvis sindige svensken gikk ut av Stabæks-benken og nesten helt bort til Tromsøs tekniske område.

— Jeg spontanreagerer for situasjonen med Daniel, og da blir Høgmo veldig sint på meg og peker “rett gjennom meg”. Jeg har ikke opplevd ham slik tidligere, og søker svar. Jeg er rolig hele tiden og rekker ikke si noen ting. Feilen jeg gjør er å gå for langt ut av det tekniske området, forklarer Jönsson etter kampen.

Dommer Kjetil Sælen ble tilkalt, og han viste Jönsson opp på tribunen.

— Fjerdedommeren tilkaller meg og jeg får beskjed om at han (Jönsson) har oppsøkt trenerbenken til Tromsø. I følge retningslinjene er det ikke tvil, forteller dommeren.

Til pressen sa Jönsson at Sælen hadde nærmest unnskyldt seg da han viste svensken til tribunen. Det reagerer Sælen på.

— Det er helt feil, og jeg blir veldig skuffet over at han sier det. Reglene er helt klare og det er riktig å sende ham opp, slår Sælen fast.

Taus Høgmo

Tromsø-treneren ville ikke kommentere situasjonen i det hele tatt, noe som skuffer Jönsson.

— Det forteller noe om hva som skjedde, sier Jönsson til Aftenposten.no.

- Er det feigt?

-...jeg blir veldig skuffet, sier svensken, og legger til:

— Jeg har ikke sett ham sånn før, og den aggresjonen må komme fra noe. Jeg må ha gjort ham noe en gang, sier Stabæk-treneren, som har hatt mye kontakt med Høgmo tidligere. Både gjennom Høgmos tidligere jobb som toppfotballsjef, og som leder under trenerkurs svensken har deltatt på.

UVENNER: Jan Jönsson freste langs sidelinjen. Her vil han bort til Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Jönsson har ikke snakket med Tromsø-treneren etter kampen, og føler heller ikke at ballen er hos ham.

— Jeg har ikke tenkt til å plukke opp telefonen, sier en tydelig skuffet Jönsson.

Stabæk åpnet best

Det handlet kun om Stabæk de første minuttene i Telenor Arena. Ungguttene Mikkel Diskerud og Vegar Hedenstad var kreative og fotrappe, Pontus Farnerud var dødelig presis og Daniel Nannskog truet backrekka til gjestene fra nord.

Det var enveiskjøring, men scoringen lot vente på seg, og da Tromsø først våget seg over på Stabæks halvdel kom målet – uansett hvor urettferdig hjemmefansen måtte føle det var.

Se målet her:

svp://94225?view=ap

Stabæk-Tromsø: Målet

For etter 22 minutter fikk Tromsø frispark et stykke inn på vertenes halvdel. Tommy Knarvik slo inn, og i feltet raget Miika Koppinen høyest. Finnen stusset ballen videre mot lengste hjørne, og Jon Knudsen rakk aldri frem.

— Det er et godt slått frispark, sier en beskjeden Koppinen om scoringen, der han knuste Stabæk-forsvaret i luften.

Selvtilliten til gjestene ble doblet og Stabæks dominans ble mindre synlig etter scoringen. Likevel nærmet bæringene seg scoringen. Drøye ti minutter etter scoringen slo Espen Hoff lekkert inn i feltet til Nannskog. Svensken lå nærmest vannrett i luften og klinket til på hel volley, men Sead Ramovic hadde sideforflyttet seg rask, og var med på det harde skuddet til Stabæk-spissen.

- Ligger med en blokk bak

Tromsø holdt ledelsen til pause, og annen omgang startet som den første; Stabæk fortsatte sitt lekre spill, uten å få uttelling. Ved flere anledninger tråklet de seg gjennom med finter og veggspill, men 100-prosentsjansene lot vente på seg. Det var alltid en oppofrende Tromsø-spiller i veien.

— Det er bittert. De rygger så mye at det er vanskelig å komme gjennom, sier kampens beste spiller, Pontus Farnerud til Aftenposten.no.

- Må dere skyte mer?

— Ja, vi må kanskje det, men det er vanskelig det også når de ligger med en blokk der bak, sier midtbaneeleganten.

Se høydepunktene fra kampen:

svp://94243?view=ap

Stabæk-Tromsø: Høydepunkter

Nesten i Hulsker-debut

Stabæks nyervervelse, Bernt Hulsker, som er på lån fra Start. Kom inn etter 71 minutter for Henning Hauger. Spissen la seg på topp med Daniel Nannskog og Johan Andersson.

Snaue ti minutter etter byttet fikk han sin første store sjanse. En annen innbytter, Diogo da Costa Oliveira, slo knallhardt inn fra høyre. Nannskog nådde ikke frem i midten, og på bakre kom den tidligere Molde— og Vålerenga-spilleren i voldsom fart. Men det ble ingen drømmestart for Hulsker, som kom så vidt til kort på det gode innlegget.

— Jeg er ikke fornøyd med å ikke score der, sier Hulsker, som ellers følte debuten gikk greit.

- Kanskje den største utfordringen

Stabæk fortsatte med å kontrollere banespillet, men utligningen lot vente på seg. Den største sjansen i de fem overtidsminuttene hadde TIL-innbytter Mohammed ”Mo” Jama, men Jon Knudsen var raskt fremme og reddet skuddet fra innbytteren.

Tromsø var kyniske helt til Sælen blåste i fløyta for siste gang. Høgmo hadde styrt laget sitt til en massiv borteseier.

— Stabæk borte er kanskje den største utfordringen på sitt raske underlag, sier en fornøyd TIL-trener.

MATCHVINNER: Målscorer Miika Koppinen gratuleres.

 1. Les også

  Ramovic stoppet Stabæks målrekke

 2. Les også

  Jönsson anker utelukkelse

 3. Les også

  - Ikke alle kan spille som Barcelona

svp://94239?view=ap

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Jönsson utestenges

 2. FOTBALL

  Scoringsforbannelsen

 3. FOTBALL

  Seieren glapp på overtid

 4. FOTBALL

  - Ikke alle kan spille som Barcelona

 5. FOTBALL

  Stabæk-trio rekker seriestarten

 6. FOTBALL

  Maser ikke mer