Fotball

Bjarnason og Sæternes inn - Berisha og Nevland ut

<p>Hareide vraker Erik Nevland og Veton Berisha.<strong> <i>Sjekk hele laget her.</i></strong></p>

hareide_stemning_01
  • Kurt Arne Nilssen

Åge Hareide gjør to endringer fra laget som slo Stabæk, i kveldens cupkamp mot Haugesund.

Erik Nevland og Veton Berisha er ute av laget. Inn kommer Birkir Bjarnason og Bengt Sæternes.

Sæternes kommer inn for Nevland på topp, mens Bjarnason går inn på venstre kant.

Viking tapte 0-2 i seriemøtet mot Haugesund for ni dager siden. Siden den gang har Åge Hareides tatt to strake seirer i serien, og formkurven peker oppover.

Haugesund har siden Viking-seieren tapt 1-3 mot Sogndal, og vunnet 1-0 hjemme mot Start.

Slik stiller Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Vidar Nisja, Christian Landu Landu, Valon Berisha – Yann-Erik de Lanlay, Bengt Sæternes, Birkir Bjarnason.

LIVE: FK Haugesund – Viking fra klokken 18.00.

Chat med vår reporter her:

— Dette er en fin kamp for oss. Vi slipper å tenke på serien, og cupen er en god mulighet til å berge mye av sesongen vår. Sommeren blir mye lettere hvis vi har en kvartfinale å se fram til, sier Viking-trener Åge Hareide.

Han bekreftet på forhånd at det vil bli flere forandringer fra laget som slo Stabæk. Bengt Sæternes scoret tre mål mot Brann, men hvilte mot Stabæk. I dag er han tilbake i startoppstillingen.

Gjør endringer

— Vi kommer nok til å gjøre noen endringer. Samtlige spillere har gjort det bra, og endringene vil ikke ha noe med prestasjonen å gjøre. Jeg skal sove på laguttaket, og tar en avgjørelse før vi reiser til Haugesund, sier Hareide.

En som garantert kommer til å spille dagens kamp er Christian Landu Landu. 19-åringen har imponert stort i rollen som defensivt midtbaneanker, og gitt midtbanen en ny dimensjon. I går trente han ikke sammen med resten av Viking-troppen, men han er likevel spilleklar til i kveld. Hareide er imponert over prestasjonen til unggutten.

Landu Landu får skryt

— Christian har lidd litt under å være potet på laget. Han har måttet dekke opp der det har vært behov, og vi har lett lenge etter å finne hans beste posisjon. Han har stor fysisk kapasitet og en enorm duellstyrke. På sikt kan han bli en veldig god spiller i ankerrollen, skryter Hareide.

Unggutten fikk sitt store gjennombrudd mot nettopp Haugesund i serien. Den kampen tapte Viking 0-2, men etter den siste tids formstigning er utgangspunktet et annet foran kveldens oppgjør.

— Jeg har alltid hatt troen, men det har vært lettere for meg å gjøre det bra når kollektivet har vært bra. Jeg var heldig som kom inn når vi var på vei opp formmessig. Vi var gode i én omgang i forrige møte med Haugesund. Nå må vi unngå et tidlig baklengsmål, og sette de sjansene vi får, sier Landu Landu.

Viking reiser til Haugesund med den samme troppen som søndag slo Stabæk 1-0 på Telenor Arena.

Les også

  1. HP-bloggen: Nå trenger vi hele troppen

  2. Hareide hyller Viking-forsvaret

  3. Familien Berishas store dag

Les mer om

  1. Fotball-NM