Fotball

Ajer frykter for spillernes sikkerhet: – Det er helt uakseptabelt og en skam

Celtic-spiller Kristoffer Ajer frykter for spillernes sikkerhet etter at det flere ganger har blitt kastet gjenstander mot spillerne i den skotske serien.

Celtics Kristoffer Ajer (t.h) frykter for sikkerheten i den skotske ligaen etter flere hendelser der gjenstander er kastet mot spillere. Bildet er fra en tidligere kamp mot Nicklas Bendtner (t.v.) og Rosenborg.

Celtic-spiller Kristoffer Ajer frykter for spillernes sikkerhet etter at det flere ganger har blitt kastet gjenstander mot spillerne i den skotske serien.

Lørdag suste en glassflaske bare centimetre unna hodet til Ajers lagkamerat Scott Sinclair under bortekampen mot Hibernian, melder NTB. Hendelsen er bare en av flere i den skotske ligaen denne sesongen, og nå ber norske Kristoffer Ajer om at noe gjøres før noen blir alvorlig skadd.

– Det som skjedde lørdag var veldig skuffende. Forhåpentligvis vil det bli tatt grep før det skjer en alvorlig skade. Man kan ikke sitte stille å vente på at noe alvorlig vil skje før man gjør noe, sier Ajer til Sky Sports.

– Dersom den flasken hadde truffet Sinclair kunne han fått en alvorlig skade. Han var heldig som ikke ble truffet.

  • LEST DENNE? Solskjær fintet seg unna spørsmålet, men de engelske journalistene nektet å gi seg

Nordmannen går samtidig hardt ut mot flaskekasterne og mener de ødelegger ryktet til skotsk fotball.

– Jeg mener skotske fans er de beste i verden til å skape god stemning på tribunen, det er utvilsomt et av de beste landene å spille i med tanke på atmosfære. Men noen få supportere ødelegger det bildet når de kaster mynter og flasker mot spillerne.

– Det er helt uakseptabelt og en skam. At det er dette som skal få overskrifter er bare trist.

Fordømmer oppførsel

Det skotske fotballforbundet sier i en epost til NTB at de fordømmer den oppførselen som har vært på enkelte kamper i den skotske serien.

– Denne sesongen har vi vært vitne til at tjenestemenn og spillere er rammet av myntkasting, sanger med religiøst og politisk innhold, og truende oppførsel. Denne oppførselen er uakseptabel og har ingen plass i verken fotball eller det skotske samfunnet, sier direktør i det skotske fotballforbundet Ian Maxwell.

Han sier videre at fotballen har et ansvar for å reagere, og gjøre alt de kan med loven i hånd for å forsøke å få bukt med problemet.

– Dette kan imidlertid ikke fotballen kan løse på egenhånd, sier Maxwell og legger til at de er i dialog med både politikere og politi for å diskutere hvordan de sammen kan arbeide for å løse problemet.

Politiet etterforsker saken

Hibernian har lovet å investere i et forbedret overvåkingsutstyr etter at det nåværende systemet ikke klarte å fange opp tilskueren som kastet glassflasken mot Sinclair.

Politiet har etterforsket saken, men har så langt ikke klart å finne de skyldige.

Celtic-manager Neil lennon kaller flaskekastingen for uakseptabel.

– De skyldige må bli funnet, arrestert og straffet, sier Lennon til Belfast Telegraph.

(©NTB)

Les mer om

  1. Celtic FC
  2. Kristoffer Ajer