Fotball

Tromsø har tilbudt Åsen ny avtale – regner med snarlig avklaring

TIL har gjort et siste framstøt for å sikre seg ny kontrakt med Gjermund Åsen (26).

Tromsø gir ikke opp håpet om å bli enig med Gjermund Åsen.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Trønderen takket før sesongen nei til en ny avtale med TIL, men klubben har nå gjort et nytt framstøt for å sikre seg trønderens tjenester ut over inneværende sesong.

– Jeg har begynt å snakke med en del av guttene, men den jeg har pratet mest med er Gjermund. Vi skal ha en prat mandag kveld, og så vil det komme en avklaring tirsdag eller onsdag. Vi kommer ikke kjøre denne prosessen langt, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Les også

Tromsø-spiller tatt ut i U21-landslagstroppen

– Dette er det siste TIL gjør i saken, så det betyr at man denne uken vet om Åsen spiller i TIL utover 2017 i løpet av morgendagen eller onsdag?

– Ja, det stemmer.

– Er det samme tilbudet han fikk før sesongen?

– Han fått et tilbud fra oss, men det er ikke det samme som før sesongen.

Ikke tatt stilling

Da iTromsø pratet med Åsen like etter klokken 14 mandag ettermiddag var han ikke kjent med et nytt tilbud.

– Jeg hadde lunsj med Kevin (Ingebrigtsen, agent, red.anm.) på fredag i Trondheim, men jeg kom tilbake til Tromsø for en time siden og har ikke fått med meg at det har kommet et tilbud. Det kan godt hende jeg skal ha et møte i kveld, hvis det er det som blir sagt, men jeg må nesten bare ta det da når det er noe konkret. Jeg har ikke gått noen runder med meg selv, mor, far eller kjæreste, så det er der landet ligger, sier Gjermund Åsen.

Han vil vurdere det nye tilbudet når det blir presentert i kveld.

– Det har vært mye kamper og så en helg hjemme der jeg har vært og trent med «Mush» (Mushaga Bakenga), så jeg har ikke tatt stilling til noe nytt. Da jeg signerte for Tromsø, signer jeg for tre år og hadde ingen planer om å dra før den kontrakten gikk ut. Jeg sa nei til en ny avtale i vinter av flere grunner, men har aldri lukk døren, så det er der landet ligger. Fokuset nå er på Tromsø og komme ut av den formduppen vi er inne i, sier 26-åringen.

Les også

Åsen: – 99,8 prosent sikker på at jeg ikke fikk gult på Lerkendal

Agent Kevin Ingebrigtsen bekrefter at han har pratet med Johansen.

– Jeg pratet med Svein-Morten på fredag, men det har ikke kommet et fysisk tilbud, så det er vanskelig å kommentere mer nå, sier Ingebrigtsen.

Avventer Aron

Johansen har dialog med flere spillere om forlenging av de nåværende avtalene. Spillere som Gudmund Kongshavn, Jonas Johansen og Christian Landu-Landu er på utgående avtaler, mens Mikael Norø Ingebrigtsen kun har kontrakt fram til sommeren 2018, mens Aron Sigurdarson, som kanskje er TILs heteste salgsobjekt, har kontrakt ut 2018.

– Når det gjelder Aron så vil vi avvente til etter vinduet er lukket. Hvis han blir, vil vi tilby han en lengre kontrakt, sier Johansen.

– Så han kan forsvinne allerede i sommer?

– Det er vanskelig å si. Hvis det kommer et bud vi ikke kan si nei til, så må vi vurdere det. Han er en viktig spiller for oss, samtidig er han en del av det islandske landslaget som tiltrekker seg mye oppmerksomhet nå, derfor avventer vi. Det har vi også signalisert til agenten, sier Johansen.

Mikael Norø Ingebrigtsen vil TIL også tilby en ny avtale, dersom klubben greier å beholde ham over sommeren.

– Det samme gjelder for Mikael. Om han blir etter vinduet er lukket, vil vi tilby han en ny og lengre avtale, sier Johansen.

Les mer om

  1. Mikael Norø Ingebrigtsen
  2. Gjermund Åsen
  3. Mushaga Bakenga
  4. Christian Landu Landu
  5. Jonas Johansen