Deila etter 18 magiske VIF-minutter: - Vi kan slå hvem som helst

Et sprudlende Vålerenga nærmer seg storformen. Mot Tromsø holdt Ronny Deilas lag lekestue i én omgang. Det holdt til seier.

Vålerenga-spillerne sprudlet i 1. omgang mot Tromsø og vant til slutt 4–2. Etterpå vanket det takk til de tilreisende fra Oslo.

Et effektivt Vålerenga-lag slo Tromsø 4–2 på Alfheim og tok sesongens andre borteseier.

– Jeg mener toppnivået er så høyt at vi kan slå hvem som helst. Det vil si at vi kan være helt i toppen og kjempe om medaljer. Men bunnivået er nedrykksnivå. Vi kan tape mot hvem som helst, oppsummerer Ronny Deila til Eurosport.

Han fikk se et VIF som herjet med sin motstander. Men også et VIF som på ingen måte herjet.

– På godt og vondt

– Jeg synes du ser Vålerenga på godt og vondt. Den første halvtimen var det fantastisk fotball. Vi var veldig effektive.

At det sto 4-0 til pause var kanskje litt for mye. Men vi viste også bunnivået vårt. Det er skuffende at vi slapp oss ned. Det er noe vi må jobbe med over tid, sier Vålerenga-sjefen.

Kampen ble avgjort i 1. omgang da Ronny Deilas menn scoret tre mål på 11 minutter.

Etter Moas første for året, og VIFs fjerde for dagen, trodde de fleste at kampen var over.

Men Vålerenga klarte ikke å følge opp sin gnistrende 1. omgang. I stedet reduserte Tromsø to ganger og skapte liv i kampen. Men Vålerenga fikk samlet seg og dro i land tre poeng.

– Vi var for passive og får dårlige i 1. omgang, så vi hadde en tøff pause. Jeg lider med guttene, sier hjemmelagets trener Bård Flovik.

Les også

VIF-Keita om kollegene i Eliteserien: – De er skolegutter som er redde for å tråkke andre på tærne

Mohammed «Moa» Abdellaoue scoret sitt første for året da VIF slo Tromsø 4–2 på Alfheim. Her i duell med TIL-kaptein Simen Wangberg.

Nådeløst effektive

Først sleivet Jonatan Tollås Nation inn 0–1 etter et sleivete skuddforsøk fra Magnus Lekven som havnet i beina på midtstopperen (7 min.). Så bredsidet Ghayas Zahid på elegant vis inn 0–2 oppe i hjørnet (16 min.), før Bård Finne banket inn 0–3 etter at Tromsø-forsvaret rygget og rygget og rygget mot eget mål (18 min.).

Da hadde VIF allerede fått et mål annullert for offside, mens Tromsø hadde en i stolpen og muligens blitt snytt for et straffespark.

De tilreisende supporterne fra Oslo øst rakk å trekke pusten i seks minutter før Vålerenga kastet seg over hjemmelaget på ny. VIF-spillerne sto på rekke og rad ved Tromsøs femmeter, og til slutt var det Mohammed «Moa» Abdellaoue som trillet inn 0–4. Hjemmefansen pep og gned seg i øynene.

Bård Floviks menn ble ydmyket på hjemmebane.

– Vi skal gjøre en god 2. omgang, sjansemessig er det jevnt, kommenterte TIL-treneren i pausen.

Les også

VG: Vålerenga henter tidligere Godset- og RBK-keeper

Vålerenga-trener Ronny Deila fikk det han kom for. VIF slo Tromsø 4–2 etter en gnistrende 1. omgang.

Tente håpet

Etter en gnistrende 1. omgang av Vålerenga, hvor VIF fortsatte den gode trenden med gode prestasjoner i serien, virket kampen over. Vålerenga var nok mest interessert i å komme seg gjennom omgang nummer to uten skader og baklengs.

Slik gikk det ikke.

VIF-kaptein Christian Grindheim måtte gi seg etter 58 minutter. Han ba selv om å bli byttet ut etter at han gikk ned i duell med en TIL-spiller.

Så kom reduseringen for hjemmelaget.

Etter 62 minutters spill fikk islendingen Aron Sigurdarson spasere på tvers av banen - med gjestenes spillere som passive tilskuere, før han på vakkert vis startet opphentingen med sitt langskudd. 1–4.

Med et drøyt kvarter igjen å spille reduserte hjemmelaget igjen. Mikael Norø Ingebrigtsen satte inn 2–4 og blåste liv i kampen som virket å være punktert etter de første 45 minuttene.

Nærmere kom ikke Tromsø, som tross den svak 1. omgang fikk rettet opp noe av inntrykket med en langt bedre 2. omgang.

PS! Ifølge VG skal Ronny Deilas keeper fra tiden i Strømsgodset, Adam Larsen Kwarasey, være på vei til Vålerenga.

Aftenpodden Sport dro til fjells for å møte langrennsstjernene våre – for å snakke om barn, fotball, ferie og brunfarge. Blant annet:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk