Flovik har fått sparken som TIL-trener

Bård Flovik underveis i kampen mot Sandefjord søndag kveld.

ALFHEIM (iTromsø): Bård Flovik er ferdig som trener i eliteserieklubben Tromsø etter en rekke svake resultater.

Den siste tidens spekulasjoner rundt Floviks framtid er nå avgjort. Etter det iTromsø kjenner til har TILs hovedtrener forhandlet med ledelsen om en sluttpakke i flere timer mandag.

I en pressemelding mandag skriver Tromsø at Flovik og TIL blitt enige om å avslutte trenerforholdet. Han hadde vært trener i klubben siden august 2015.

Han går av som trener umiddelbart.

– Slik situasjonen ble tabellmessig, har vi i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet. Jeg har hatt en fantastisk tid i en levende og flott klubb og vil takke alle i og rundt klubben for samarbeidet. Spesielt en fantastisk flott spillegruppe og et kraftfullt og kompetent støtteapparat, sier Flovik i en pressemelding.

Flovik ble ansatt som hovedtrener i TIL i midten av august 2015. Da tok han over etter Steinar Nilsen som Flovik var assistent for fra januar 2014.

I hardt vær

22 måneder etter at han ble hovedtrener er altså være ute for Flovik, som har vært i hardt vær den siste tiden. Tre strake tap mot Lillestrøm (1-4), Vålerenga (2-4) og Molde (0-3) ble fulgt opp av 1-1 hjemme mot Sandefjord søndag. Gutan har dessuten bare en seier på sju hjemmekamper denne sesongen, langt bak det som er godt nok for en klubb med målsetting om å bli blant de åtte beste i Eliteserien.

Tidligere i juni skrev iTromsøs sportsredaktør om hva som var feil med Bård Floviks TIL-lag:

Bård Flovik har hatt sin siste dag som hovedtrener for Tromsø Idrettslag.

Les også

Alfheim har blitt et mareritt for TIL – og snart er det tomt for unnskyldninger

Etter 14 serierunder ligger TIL på 14 poeng, og nest siste plass på tabellen.

Verken Per Aronsen, styreleder i TIL Holding AS eller Stig Bjørklund. Styreleder i Tromsø Idrettslag, har besvart iTromsøs anrop tidligere i dag.

- Vi ønsker å takke Bård for den jobben han har gjort som trener for A-laget. Jeg ønsker spesielt å framheve den sterke troen på vår strategi og det å bygge utviklingsklubben Tromsø IL. Bård er sterk fotballfaglig, har flotte menneskelige egenskaper, og det har vært berikende å jobbe sammen med ham. Det er beundringsverdig hvordan han stått oppreist og jobbet ufortrødent videre i perioder hvor det har stormet kraftig rundt A-laget, sier administrerende direktør Stig-Arne Engen i en pressemelding.

Uvisst om erstatter

Foreløpig er lite klart om hvem som blir Floviks erstatter, men etter det iTromsø kjenner til ønskes primært en trener utenfor byen som erstatter på lengre sikt.

Det er foreløpig uvisst hva som skjer med assistenttrenerne Lars Petter Andressen og Inge Takøy.

iTromsø kommer tilbake med mer.