Fotball

Celtic klare for Champions League tross Ajer-selvmål

Det skotske storlaget hadde ingen problemer med å forsvare ledelsen fra første kamp.

Kristoffer Ajer var uheldig og scoret selvmål, men det spilte liten rolle: Celtic er klare for Champions League.

Celtic er klare for mesterligaspill etter 8-4-seier sammenlagt mot kasakhstanske Astana. Tirsdagens innholdsrike returkamp på bortebane endte med 3-4-tap.

Den skotske fotballgigantens avansement var i realiteten aldri i truet til tross for at Astana på et tidspunkt ledet 4-1 tirsdag. Kasakhstanerne måtte ha scoret ytterligere tre ganger uten å slippe inn flere mål for å kapre mesterligabilletten.

Det var laget aldri i nærheten av å klare.

I stedet slo Celtic tilbake med to scoringer signert Olivier Ntcham og toppscorer Leigh Griffiths mot slutten.

Les også

Uttaket til VM-kvaliken: Fortsatt ingen Martin Ødegaard på landslaget

Med 5-0-seier å gå på fra den første kampen, så tirsdagens oppgjør på forhånd ut som den reneste transportetappen for det skotske mesterlaget. Kristoffer Ajer fikk på ny sjansen i midtforsvaret, akkurat som i ligakampen mot Kilmarnock lørdag.

Tirsdag tegnet den tidligere Start-spilleren seg på scoringslista, men i feil ende av banen. Halve første omgang var spilt i Kasakhstan da nordmannen kastet seg fram for å blokkere et innlegg. Det endte med at ballen på uheldig vis havnet i eget mål.

Mesterligabilletten var uansett aldri truet for et Celtic-mannskap som hadde større problemer med Rosenborg i forrige runde. Glasgow-klubben kan se med spenning mot trekningen av gruppene kommende torsdag.

Les mer om

  1. Kristoffer Ajer
  2. Celtic FC