Fotball

Trondsen fikk Ajax-nei på Værnes

– Jeg hadde nok tatt det tyngre om jeg hadde vært i RBK mye lenger.

svp://3002222?view=adressa
 • Christian Skare Stendal

Da Rosenborg signerte Samuel Adegbenro dagen etter at Anders Trondsen var presentert som ny RBK-spiller, oppsto det et lite dilemma.

Det handlet om hvilken av de to nysigneringene som skulle få den ene tilgjengelige plassen til europakvalifiseringen mot Ajax.

Valget falt på Adegbenro. På Værnes før avreise til Amsterdam tok RBK-trener Kåre Ingebrigtsen Anders Trondsen til side og fortalte om avgjørelsen.

– Hvordan var det å gi den beskjeden?

– Det er alltid vanskelige valg i utgangspunktet. Men situasjonen i troppen gjorde det enklere, og Anders hadde ikke vanskelig for å skjønne det. Alle som ikke får være med og bidra i de omgivelsene her blir skuffet, sier Ingebrigtsen og skuer ut over Amsterdam Arena, som har plass til over 50 000 tilskuere.

Les også

 1. Bruttern valgte Adegbenro mot Ajax

 2. Som ung var han forbanna da faren holdt med RBK-rivalene – nå var det ingen tvil om hvor Trondsen ville gå

Var forberedt

Torsdag, knapt fem timer før kampstart i Amsterdam, møter Adresseavisen Trondsen på spillerhotellet. Han er nettopp ferdig med en økt i treningsrommet før han setter seg ned.

Trondsen innrømmer at det selvsagt var en skuffelse å få beskjeden om at han ikke skulle få spille mot Ajax, uten at han gjør noe stort nummer av det.

– Man har lyst til å være med, og jeg hadde nok tatt det tyngre om jeg hadde vært i RBK mye lenger. Men det er en del av gamet. Jeg skjønner avgjørelsen, sier han.

– Med litt skader på kantene er det naturlig at de prioriterer en kant i stedet for en på midten, der det er ganske grei dekning. Det var et naturlig valg. Jeg så den komme, egentlig.

Pål André Helland er hjemme i Trondheim, mens Milan Jevtovic har måttet byttes ut i begge de to siste kampene.

Trengte en utfordring

I stedet for å surmule er Trondsen bare glad for at han får være med til Amsterdam etter noen virkelig hektiske dager denne uken.

– Etter kampen mot Kristiansund (som Sarpsborg-spiller søndag) har ting egentlig gått ganske fort. Det var en lang dag på mandag med medisinsk test og signering, og så har du hotellivet. Men jeg er blitt tatt veldig godt imot, og får være med ned hit for å bli ekstra godt kjent. Det setter jeg pris på, sier Trondsen.

Les også

Ajax-sjefen lot seg imponere av Bendtners perlescoring

– Det er morsomt og en opplevelse bare å få være med. Selv om jeg ikke skal spille blir jeg godt kjent med gruppen, og det trenger man egentlig, sier han.

– Du kommer til en klubb der veldig gode spillere risikerer ikke å få være med i kamptropper engang. Er du forberedt på det?

– Ja, selvfølgelig. Det var en av grunnene til at jeg kom hit. At man må være på hele tiden. Det er veldig gode spillere i samme posisjon som meg, og jeg må være 100 prosent på hver trening, og det vil utvikle meg som spiller. Det var viktig for meg å komme til en klubb der man må trykke på for å klare å henge med, og får jeg gjort her. Men jeg går inn for å spille, uten tvil. Jeg vet jeg har elitenivået inne, sier 22-åringen.

Bred tropp

Allerede tidligere denne sesongen har Rosenborg-trener Ingebrigtsen måttet sette gode spillere utenfor kamptroppen. Med sommerens signeringer av Trondsen, Adegbenro, Jonathan Levi og Morten Konradsen blir det ikke noe mindre av det fremover, selv om Elbasan Rashani (solgt til Odd) og Mushaga Bakenga (fikk gå til Tromsø) har forsvunnet fra klubben.

– Det er fryktelig mange gode spillere i troppen som er her. Enkelte ganger er de skuffet over at de ikke får spille, og her er det folk som er skuffet for ikke engang å være i troppen. Sånn er det i Rosenborg. Det er konkurranse, og folk som er i Rosenborg skjønner at det er sånn, sier han.

Kampen mot Ajax starter klokken 2045. Den kan du følge på adressa.no.

Her blir Trondsen presentert som Rosenborg-spiller

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Amsterdam
 3. Mushaga Bakenga
 4. Pål André Helland
 5. Kåre Ingebrigtsen
 6. Rosenborg BK
 7. Fotball