Fotball

Ingebrigtsen: - Vi trenger seks poeng. Minst.

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=271389&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#271389">Godset-Glimt 3-0:</a></strong> Nordlendingenes eliteserieplass henger i en tynn tråd.</p>

Fotball Herrer Tippeligaen 03.10.2009Gamle Gress Marienlyst StadionStrømsgodset - Bodø GlimtResultat 3 - 0Foto: Robert Christensen DigitalsportStrømsgodset Målscorer Ola Kamara jubler sammen med Mohammed Keita
  • 100% Sport

— Jeg er utrolig skuffet. Det var en kamp hvor det var enormt viktig å få det første målet. Vi blir passive etter 1-0, og det andre målet kom altfor fort, sier Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

Lyn er så godt som klare for nedrykk fra eliteserien. Dagens svært viktige bunnoppgjør på Marienlyst ga en klar indikasjon på hvem som kommer til å følge Oslo-laget ned en divisjon.

Med 3-0-tapet for Strømsgodset, er gultrøyene fra Bodø virkelig i trøbbel.

Lagene sto med like mange poeng før kampen, men Strømsgodsets målforskjell (-7) holdt dem foran Bodø/Glimt (-19).

I et klassisk sekspoengsoppgjør på Marienlyst, var scoringene fra Per Verner Rønning (selvmål), Fredrik Nordkvelle og Fredrik Winsnes nok til å sørge for at tre verdifulle poeng ble igjen i Drammen.

Se alle målene her:

svp://93520?view=ap

Se målene: Strømsgodset-Bodø/Glimt — Det var en jevn førsteomgang. Etter vi fikk scoringen, syns jeg vi var gode. Da var det et kvarter der hvor de rett og slett ikke hang med. Glimt må ha poeng i to av de tre siste kampene for å ta oss igjen. Sånn sett var dette veldig viktig, sier Strømsgodsets trener, Ronny Deila.

Kald krig

— Nå skal vi sette oss ned i morgen kveld for å se på hvordan det går med de andre lagene. Men vi må ha seks poeng for å holde oss. Minst, sier Ingebrigtsen.

Akkompagnert av seks plussgrader, iskaldt regn og laber bris, var det i det minste godt å se to heltente lag på banen.

Les også:

  • Sørensen føler seg snytt for mål
  • Sjekk Godsets superstatistikk!

Begge lagene var ivrige til å komme i angrep, og ga de over 4886 fremmøtte en solid forestilling.

Etter 11 minutter inntraff en hendelse som skulle sette sitt preg på hjemmelaget.

Strømsgodsets Marcus Pedersen forfulgte en langpasning bak Glimt-forsvaret, og fikk delvis kontroll. Deretter tuppet han ballen forbi Pavel Londak, men kolliderte kraftig med Glimt-keeperen i skuddøyeblikket. Ballen ble reddet på streken av Per Verner Rønning, og Marcus Pedersen ble liggende med en kraftig lårhøne.

Godsets toppscorer forsøkte å spille videre, men ble tatt av banen 25 minutter senere. Inn kom en annen unggutt, 19 år gamle Ola Kamara.

Frispark i tverrliggeren

15 minutter var spilt da Alo Bärengrub fikk stå helt alene i Godsets straffefelt etter en corner. Headingen ble imidlertid mesterlig reddet av Lars Iver Moldskred, som hadde en god dag på jobben.

Seks minutter før pause slo Øyvind Storflor et farlig frispark fra venstre. Pavel Londak feilvurderte kurven på innlegget, og fikk så vidt noen fingre borti ballen før den slo i tverrliggeren.

Bodø/Glimt har hatt en sterk høstsesong, men fikk en solid nedtur med 2-0-tapet for Vålerenga på hjemmebane sist helg. I starten av andre omgang ble vondt til verre for bortelaget.

TUNGT: Runar Berg og lagkameratene sliter etter tapet i Drammen.

Etter åtte minutter headet Anders Konradsen i tverrliggeren og ned. Assistentdommeren hadde godt utsyn til ballen, men vurderte ballen til å ikke være innenfor målstreken. Det var Glimt-spissene, og særlig Thiago Martins, svært uenige i.

To kjappe

Kanskje ble Glimt-spillerne for opptatt av denne situasjonen? Fire minutter senere måtte laget se Strømsgodset ta ledelsen.

En smart flikk fra Mohammed Keita sendte Ola Kamara gjennom bak Glimt-forsvaret. Per Verner Rønning fikk en fot på ballen, men hans inngripen utmanøvrerte keeper Pavel Londak. Ballen rullet inn i det venstre hjørnet av Glimt-målet.

Etter 60 spilte minutter kunne Godset-fansen juble igjen. Og igjen var Keita involvert. Vingen ble frispilt på kanten, og la inn i straffefeltet. Der sto Fredrik Nordkvelle, som banket ballen midt i mål. Pavel Londak var på ballen, men klarte ikke å forhindre at den rullet over streken.

Godset var farligst

Glimt flyttet opp laget i et forsøk på å svare, men det var Strømsgodset som kom til de største mulighetene. Etter 75 minutter kom Ola Kamara alene med Pavel Londak. 19-åringen fra Oslo avsluttet imidlertid rett på den utrusende keeperen.

To minutter på overtid satte Fredrik Winsnes den siste spikeren i kista. Skuddet hans fra rundt 20 meter satt som klistret i krysset, og sørget for at Godset-supporterne går på luft resten av lørdagskvelden.

Se kremmerhuset her:

svp://93519?view=ap

Se Winsnes' fantastiske scoring For Glimts spillere, trenerapparat og supportere, blir det en tung uke før ”Kampen om Nord-Norge” neste helg.

Den må Glimt-gutta vinne.

Gjenstående kamper:

B/G:

Tromsø (h)

Stabæk (b)

Odd Grenland (h)

Godset:

Lyn (b)

Viking (h)

Aalesund (b)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien