Berisha og Papazoglou på topp for AaFK

Valmir Berisha og Athanasios Papazoglou utgjør AaFKs spissduo mot Brann, mens trener Trond Fredriksen holder spillere som Bjørn Helge Riise, Mostafa Abdellaoue, Edwin Gyasi og Daniel Gretarsson på benken.

Valmir Berisha starter for Aalesund mot Brann.
  • Pål Are Lilleheim

Spørsmålet før dagens møte var i stor grad om hvem av Athanasios Papazoglou og Valmir Berisha som skulle pares opp med Mos Abdellaoue på topp hos AaFK, etter at Lars Veldwijk har forlatt de oransje. Men i stedet velger trener Trond Fredriksen å satse på begge to i dagens kampe mot Brann.

Abdellaoue har vært småskadet i det siste, noe som nok har vært en avgjørende faktor. Men det skal også sies; de siste kampene før sommerferien var AaFKs toppscorer langt unna sitt beste.

Edwin Gyasi er også plassert på benken fra start i dag. Der sitter også Bjørn Helge Riise, som endelig er tilbake i en kamptropp. Han har vært ute med prolaps siden AaFKs hjemmemøte med Tromsø 30. april.

Keeper Pål Vestly Heigre får heller ikke tillit i dag. Han var den eneste som leverte på høyt nivå i AaFKs siste kamp før ferien, da laget tapte 0-2 mot Haugesund i Haugesund. Men Andreas Lie har også levert varene i år, men stod altså over mot Haugesund på grunn av tre gule kort.

Tre strake tap

Før helgens serierunde ligger AaFK på 8. plass, med sine 22 poeng. En situasjon som lenge så enda bedre ut for de oransje. Men tre strake tap på tampen av vårsesongen har gjort at spenningen for alvor har meldt seg. Det er faktisk bare fire poeng som skiller AaFK fra kvalifiseringsplass på tabellen, en posisjon Kristiansund har per i dag.

Med resultatene som i skrivende stund er i dagens serierunde er det også bare sju poeng som skiller AaFK fra første direkte nedrykksplass. Men dersom Tromså slår Molde i sitt oppgjør er avstanden enda kortere. Det er med andre ord en og annen varsellampe som bør lyse hos AaFK.

Halter for Brann

Også Brann har opplevd en viss nedtur på tampen av vårseosngen. Kun én seier har det blitt på de siste fem kampene, samt to uavgjorte. De røde er ligger på 4. plass før helgens serierunde, tre poeng bak Sarpsborg 08 på 2. plass.

Brann må klare seg uten svært viktige Bismar Acosta, som er ute med karantene etter å ha fått sitt tredje gule kort i siste kamp før sommerferien. I tillegg har gjestene slitt med skader på Daniel Braaten, Deyver Vega og Piotr Leciejewski. Nilsen er den enste av diss som spiller i dag.

Lagene

AaFKs STARTELLEVER (4-4-2): Andreas Lie - Adam Örn Arnarson, Kaj Ramsteijn, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov - Sondre Fet, Vebjørn Hoff, Fredrik Carlsen, Aron Elis Thrandarson - Valmir Berisha
Athanasios Papazoglou

Innbyttere: Heigre, Gretarsson, Gyasi, Marlinho, Riise, Abdellaoue, Hatlehol

BRANNs STARTELLEVER (4-3-3): 1 Alex Horwath - Ruben Kristiansen, Vidar Ari Jonsson, Vito Wormgoor, Jonas Grønner - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Kasper Skaanes, Jakob Orlov, Gilli Rolantsson

Benken: Pettersen, Larsen, Skålevik, Karadas, Børven, Nouri, Bildø

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk