Fotball

Her er Høgmos tropp til Abu Dhabi-samlingen

Norges A-landslag reiser på vintersamling til Abu Dhabi.

Per-Mathias Høgmo tar i all hovedsak med seg hjemmlige spillere til landslagssamlingen i Abu Dhabi i januar.
  • Olav Rege Olsen
  • Sjekk fullstendig tropp i slutten av artikkelen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har tatt ut troppen til vintersamlingen i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater i perioden 9. – 19. januar neste år.

Les også

Norge ute av topp 50 på FIFA-rankingen

Det skal spilles to privatlandskamper under oppholdet. Det første oppgjøret går 14. eller 15. januar. Der er ikke motstander klar. 18. januar møter Norge Polen.Norges tropp består i all hovedsak av hjemmlige spillere. I tillegg er Mushaga Bakenga og Magnus Lekven fra den danske klubben Esbjerg med i troppen.

Første uttak for mange

— Dette er en spennende tropp, som består av flere spillere med rutine og som har spilt landskamper i høst, og også fleredebutanter. Vi kommer også til å ta ut noen spillere til på et senere tidspunkt, sier Høgmo i en pressemelding fra Norges fotballforbund.

Han har tatt med en rekke spillere som får sitt første møte med A-landslaget.

— Vi har tatt med Mushaga Bakenga, som har egenskaper som målscorer vi ønsker å se nærmere på.Og Thomas Kind Bendiksen og Abdisalam Ibrahim har begge hatt en sterk sesong og markert seg i Tippeligaen. Vi har en veldig ung tropp, og samtlige spillere som er tatt ut her er aktuelle inn mot EM-kvaliken, sier Høgmo.

Oppkjøring til EM 2016

Samlingen i januar er landslagets start på oppkjøringen til EM-kvalifiseringen. Selve kvalifiseringen til sluttspillet i Frankrike i 2016 starter i september neste år.

Før den tid er det tre offisielle internasjonale landskampdatoer. 5. mars skal Norge møte Tsjekkia. De to siste kampene er foreløpig ikke fastsatt.

— Dette januar-tiltaket er svært verdifullt for oss, i kraft av at vi får to ekstra landskamper å bygge laget og teste ut spillere på. Vi må jobbe knallhardt og gripe hver eneste sjanse vi kan, og jobbe videre med de prinsippene vi ønsker å bygge på, sier Høgmo i pressemeldingen.

Drillos erstatter jakter fortsatt på sin første seier som landslagssjef. Han debuterte med 0-3-tap mot Slovenia i oktober. Videre har han spilt uavgjort mot Island og tapt mot Danmark og Skottland.

Her er troppen som reiser til Abu Dhabi:

_Sten Grytebust - Aalesund

Rune Almenning Jarstein - klubbløs

Ørjan Håskjold Nyland - Molde

Mushaga Bakenga - Esbjerg

Thomas Kind Bendiksen - Tromsø

Jo Inge Berget - Molde

Mats Møller Dæhli - Molde

Vegard Forren - Molde

Erik Huseklepp - Brann

Abdisalam Ibrahim - Strømsgodset

Stefan Johansen - Strømsgodset

Ola Kamara - Strømsgodset

Magnus Lekven - Esbjerg

Martin Linnes - Molde

Tore Reginiussen - Rosenborg

Jørgen Skjelvik - Rosenborg

Stefan Strandberg - Rosenborg

Lars-Christopher Vilsvik - Strømsgodset_

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball