Fotball

Danske landslagsspillere har ikke dukket opp før viktig kamp: – Vi kommer til å få juling av Sverige

Det danske kvinnelandslaget i fotball uteble for andre dag på rad fra trening før den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Sverige.

Det var jubel under EM, men nå er det danske damelandslaget i konflikt med forbundet.

Det danske laget skulle startet trening klokken 11 tirsdag, men ingen av spillerne møtte opp. Heller ikke mandag var det spillere å se på treningen.

Årsaken er den pågående konflikten mellom spillerforeningen og Det danske fotballforbundet (DBU).

Partene er ikke blitt enige om en ny landslagsavtale for de danske kvinnene, som ikke ønsker å gå på banen før en avtale er på plass.

– Jeg håper at spillerne kommer i morgen (tirsdag). Hvis de ikke gjør det får vi juling av Sverige, sa den danske landslagssjefen Søren Randa-Boldt mandag.

Han ergrer seg over at spillerne denne gangen ikke har gitt lyd fra seg.

– Jeg har ikke snakket med dem. Ingen har skrevet eller ringt til meg eller noe som helst. Det er litt merkelig, synes jeg. Det gjorde de tross alt sist. Jeg synes det er vanlig folkeskikk å melde avbud når man ikke kommer til noe, sa han på mandag.

Også for en måned siden streiket de danske spillerne. Da ble treningskampen mot Nederland avlyst. En midlertidig avtale kom på plass i tolvte time før VM-kvalkampen mot Ungarn, en kamp danskene vant 6-0.

Kampen mot Sverige skal etter planen spilles i Göteborg fredag, mens en ny kvalifiseringskamp mot Kroatia venter fire dager senere.

Les også

  1. Danske fotballjenter streiker igjen

  2. Danske EM-sølvvinnere i konflikt med forbundet: – Vi har ennå ikke fått noen penger

  3. Dansk landskamp avlyst på grunn av konflikt: – En dypt beklagelig situasjon

Les mer om

  1. Fotball