Fotball

Lago: - Har ikke sett ungene siden januar

<p>Savnet er stort etter barna i Uruguay. Men Alejandro Lago bedyrer at det ikke påvirker hans prestasjoner i Rosenborg.</p>

Alejandro Lago tilbake etter tung tid.
 • Erlend Hansen Juvik
 • Roy Tommy Bråten

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Etter suksessen i fjor mistet han plassen da RBK startet sesongen i år.

Kneskade og sykdom førte ham bakerst i stopperkøen. Samtidig flyttet hans to barn og deres mor tilbake til Uruguay. På Alfheim søndag var han plutselig tilbake igjen. Et slags comeback nummer to i RBK.

Fansens helt

I fjor tok han sjansen da han fikk den, og Erik Hamrén kunne bare ikke vrake ham igjen før Lago selv ble skadet helt på tampen. 24 kamper ble det til slutt, og fansens store helt fikk på en måte sin revansje etter mange sportslige nedturer i klubben siden han kom sommeren 2005. Mot Tromsø fikk han rett før start beskjed om å erstatte en skadet Vadim Demidov.

I kveld får han igjen sjansen grunnet Kris Stadsgaards karantene. Så får kampen vise om han igjen spiller så godt at han blir vanskelig å komme utenom.

Web-TV:

– Jeg er veldig fornøyd med å spille igjen, og jeg hadde veldig lyst da jeg fikk sjansen på søndag. Det var en veldig vanskelig kamp, men jeg er fornøyd med innsatsen, sier han.

– Hvordan har privatlivet påvirket fotballen?

– Alt er fint, privatlivet er fint. Det har ikke påvirket i det hele tatt. Selvsagt savner jeg barna, men jeg er her for å spille.

– Latinos er jo svært familiekjære, ikke sant?

– Veldig! Jeg savner barna kjempemye. Jeg skal til Uruguay nå i juni og da tar jeg dem med hit, sier Lago, som ikke har sett dem siden januar, men daglig kommuniserer med dem via PC-en.

– Er du som uruguayaner bedre til fokusere på fotballen enn andre?

– Man må vite hvordan man skal oppføre seg. Når det er fotball er det fotball, og når fotballen er ferdig kan du tenke på privatlivet. Fotballen er arbeidet vårt. Akkurat som enhver annen person som arbeider må vi konsentrere oss om arbeidet når vi er på arbeid og privatlivet når vi har fri. Om du har problemer hjemme må du løse dem hjemme, og ikke ta dem med deg hit. For da blir det problemer, sier han.

Hyller Hamrén

Med nok en ny trener – hans fjerde i RBK – på plass med det aller første må Lago igjen overbevise at han er rett mann. Han hyller Hamrén for hans arbeid, og ikke minst at han viste Lago tillit.

– Han har gitt meg sjansen til å spille, det er en fantastisk forskjell i forhold til de andre, sier han.

– Er han den beste treneren du har hatt?

– Her i RBK ja. Men i hele min karriere vil jeg si Juan Ramón Carrasco, tidligere trener for Uruguays landslag, sir han.

Og nettopp landslaget er en drøm han ikke har gitt opp. Men så er dette med norsk fotball da. Ikke akkurat verdens navle for å finne landslagsspillere. I alle fall ikke til Uruguay.

– De har ikke mye oversikt over Skandinavia. Da Sebastián Eguren spilte i Hammarby ringte de ham aldri. Men da han kom til Villareal ringte de ham uka etter. Treneren er svært opptatt av hvilken liga du spiller i, humrer han.

VIDEO: Skråblikk på 9. serierunde:

Bikiniprat, kampsport og fremtidsbriller

Totalt useriøs oppsummering av niende serierunde

svp://94518?view=ap

Bikiniprat, fremtidsbriller og kampsport

Les også

 1. - Må få en avklaring <br/>innen en uke

 2. RBK: - En klassisk myte

 3. Strand kan rekke kampen mot Stabæk

 4. Jönsson aldri tilbudt ny Stabæk-kontrakt

 5. Semb: - RBK må finne den rette balansen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien