Angrepsspillere forlater Lyn

<p><strong>OSLO:</strong> Ezekiel Bala (20) og Dylan Macallister (25) vil bort fra Ullevaal.</p>

Fotball / FootballLa Manga - Spain27.02.2007Lyn v FredrikstadFoto: Morten Olsen, DigitalsportDylan Macallister - LynPål Andre Czwartek - FFK
  • Erli Berg Daneshmand
Fotball Kadettangen09.03.07 treningskampFC Lyn Oslo - Vålerenga VifEzekiel Bala scoret for LynFoto : Eirik Førde

Ifølge sportssjef Torgeir Bjarmann er duoen og Lyn kommet til gjensidig enighet om at det er i begges interesse å skille lag.

— De har ikke fått så mye spilletid i år, og ønsker derfor å søke nye utfordringer. Så lenge Henning (Berg) ikke bruker dem, er det noe vi må akseptere, sier Bjarmann til Aftenposten.no.

Begge spillerne har kontrakt med osloklubben også neste sesong, men Bjarmann forsikrer at Lyn ikke skal stå i veien dersom de ønsker å søke lykken andre steder.

— De har agenter som jobber for seg. Vi skal gi våre anbefalinger, forteller sportssjefen.

På grunn av lite spilletid denne sesongen er både Bala og Macallister i faresonen for å miste arbeidstillatelsen i Lyn fra neste år. Derfor er det mye som tyder på at de forsvinner på billigsalg.

— Hvis det kommer konkrete henvendelser, tar jeg dem når de skulle dukke opp.

Mikel- og Edu-venn

Nigerianske Bala kom til Lyn sammen John Obi Mikel og Edu i 2005. Han har sett landsmennene forsvinne til utlandet i løpet av sin tid i klubben. Nå er han selv på vei bort. I sommer var han kaptein på Nigerias U20-landslag i VM, men har bare startet én kamp og fått seks innhopp i løpet av sesongen.

Heller ikke australieren Dylan Macallister har vært noen suksess i osloklubben etter overgangen fra Brann i 2006. Han ble lånt ut til Sparta i fjor. I år har han vært på banen fem ganger for Lyn.

Utlendingsdirektoratet (UDI) krever at spillere som kommer fra land utenfor EØS-området som hovedregel må ha spilt over halvparten av lagets obligatoriske kamper denne sesongen for at arbeidstillatelse skal fornyes.

Unntaket er om klubben kan dokumentere at spillerne har vært skadet eller på andre måter forhindret fra å delta under sesongen.

Strenge regler

Dette kravet oppfyller hverken Bala eller Macallister. Derfor er det tvilsomt at de får innvilget ny arbeidstillatelse i Lyn for neste år.

Klubbens sportsdirektør Bjarmann avviser at det er usikkerheten rundt arbeidstillatelsen som gjør at spillerne forsvinner.

— De har selv gitt uttrykk for at de vil bort, helt uavhengig av den situasjonen som kan oppstå. Vi forholder oss i utgangspunktet til at de har kontrakt neste år også, understreker Bjarmann.

Fra før er det kjent at Kevin Larsen forsvinner til Tromsø, mens Jo Tessem reiser til England. Også bosmanspiller Enrique Ortiz er ferdig i Lyn etter denne sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk