Brann sviktet igjen foran stort publikum

— Vi må ha folk som tåler sånne kamper, sier Lars Arne Nilsen.

BARE UAVGJORT: Denne gang greide ikke innbytter Azar Karadas å hjelpe Brann til seier.

Det er blitt en lei trend. Som med mye annet i fotball er det selvsagt vanskelig å si hvor sterk sammenhengen er. Men faktum er i hvert fall at Brann ikke har lyktes ved de store anledningene på hjemmebane denne sesongen.

I mandagens kamp mot Bærum var anledningen at opprykket i praksis kunne sikres. For fjerde gang denne sesongen var det solgt et femsifret antall billetter til en Stadion-kamp. De andre gangene var mot Nest-Sotra 16. mai, i toppkampen mot Sogndal og i byderbyet mot Åsane. Som mange vil huske endte de kampene med henholdsvis uavgjort, 0-4-tap og uavgjort.

Mot Bærum kom et nytt resultat i den siste kategorien. Hver gang det har kommet over 10.000 på tribunen, har Brann sluttet å fungere. Både trener Lars Arne Nilsen og kaptein Vadim Demidov tror at det kan finnes en reell sammenheng mellom det gode publikumsoppmøtet og de svake prestasjonene.

LES OGSÅ: Scoret nøkkelmålet med lukkede øyne

Hard trenerdom

— Det kan hende det har med presset å gjøre. I denne så det rett og slett veldig nervøst ut. Det var veldig få ledere der, få som sto frem og satte standarden. Jeg har ikke noen annen forklaring, for dette var en svak opptreden. Det var skuffende at vi ikke ga publikum og folket en skikkelig festaften, sier Nilsen.

— Vi har jo levd med press ganske lenge, men nå hadde vi en sjanse til å spikre igjen kisten. Da sviktet vi. Vi må ha folk som tåler sånne kamper. Her var det veldig få som hadde den mentale kraften som skal til.

LES OGSÅ: Slik så Doddo kampen

Treneren er ikke minst misfornøyd med hvordan Brann fremsto mot slutten av kampen, da Bærum gikk gå opp til 2–1. — Vi angrep ute av balanse, var ikke konsentrerte. Det var et lag i anarki, rett og slett. Vi prøvde å formidle at vi bare måtte slåss for det ene poenget, men vi nådde ikke ut, sier Nilsen.

- Kollektiv svikt

Den som pleier å gå foran, kaptein Vadim Demidov, måtte ut med skade etter første omgang. Han mener også at laget var preget av stundens alvor.

IKKE FORNØYD: Brann-trener Lars Arne Nilsen på sidelinjen mot Bærum mandag kveld.

— Slik virket det. Vi hang ikke sammen som lag, og gjorde veldig mye rart, samtlige. En kollektiv svikt, mener Demidov. - Man skulle kanskje tro at dere kunne senke skuldrene litt etter at Kristiansund tapte for Åsane?

— Husk på at denne gruppen har vært med på så mye dritt i to år. Vi vil så mye for Bergen og Brann, men her følte jeg at alvoret tok over litt av gleden med fotballen. Det er ikke noe tvil om at vi kan bli mye bedre når presset blir stort. Jeg tror ikke det er mange som tenker på hvor mange folk det er, men at vi gjør det dårligere jo bedre stemning det er – det må vi finne ut av, sier Demidov, som har et håp om at han blir klar igjen til møtet med Nest-Sotra søndag.

- Viktig poeng

Med tre poeng mot Bærum kunne kun teori hindret Brann fra å gå opp i eliteserien. Fortsatt må enormt mye til for at det ikke skal skje, men det er ikke så usannsynlig som det ville vært med Brann-seier.

Første mulighet for at bergenserne kan feire opprykk er likevel allerede onsdag. Da møter Kristiansund Sogndal på Fosshaugane. Vinner Sogndal der, betyr det at Brann med hundre prosent sikkerhet er klare for eliteserien neste år.

Skulle nordmøringene derimot klare minst uavgjort, får Brann en ny mulighet på søndag. Vinner Brann bortekampen mot Nest-Sotra, vil opprykket være sikret.

LES OGSÅ: Skålevik må sende gamleklubben ned

Nilsen ser ingen grunn til å bli utrygg.

— Når kampen først ble såpass svak, er vi fornøyde med ett poeng. Det kan være det vi trengte. Vi skal rote bra hvis vi skal rote vekk dette her, påpeker treneren.

- Er det nesten en fordel at neste kamp går på Ågotnes der veldig få slipper inn?

— Hehe, nei, det vet jeg ikke. Vi har hatt mange viktige kamper der vi ikke har sviktet, selv om denne var svak.

Se høydepunktene fra kampen her: