Fotball

Celtic gikk fra 0-7-tap til festfotball mot Manchester City

Celtic var ikke til å kjenne igjen da laget presset Manchester City til 3-3 i mesterligaen onsdag.

Moussa Dembele feirer her Celtics tredje mål.

CELTIC-MANCHESTER CITY 3-3

Les også

  1. Barca slapp med skrekken

  2. Walcott herjet med Basel da Arsenal vant

Celtic var ikke til å kjenne igjen da laget presset Manchester City til 3-3 i mesterligaen onsdag.

Celtic, som gikk på et 0-7-tap mot Barcelona, fikk en pangstart hjemme mot seiersvante City og etter 90 minutter var stillingen 3-3. – Jeg kan ikke kritisere spillerne, de var enestående. Man må være taktisk veldig intelligente og defensivt var vi strålende. Det var skuffende med baklengsmålene, men man må erkjenne motstanderlagets kvalitet, sa Celtic-manager Brendan Rodgers etter kampen.

Han passet også på å skryte av Celtic-fansen. Et stappfullt Celtic Park var til tider elektrisk.

– Det er et lydnivå her du ikke hører andre steder. Det er et veldig intimt sted. Kombinasjonen med våre supportere og deres engasjement samt spillerne, var elektrisk i dag.

Dembélé sendte skottene i føringen

Moussa Dembélé sendte de grønnstripete i føringen etter tre minutters spill. Han var våkent frempå inne i feltet på et frispark og brystet ballen i mål.

Det var første gang Pep Guardiolas menn har kommet under i målprotokollen så langt denne sesongen hvor laget ikke tapt et eneste poeng i serien.

City som vant 4-0 over Borussia Mönchengladbach brukte litt tid på å summe seg, men etter tolv minutter hadde Fernandinho utlignet. Han utnyttet et dårlig skuddforsøk fra Aleksandar Kolarov som ble en glimrende gjennombruddspasning. Brasilianeren feilet ikke på vei igjennom.

Celtic var egentlig ikke til å kjenne igjen fra åpningskampen. Laget leverte både aggressiv og effektivt angrepsspill. Etter 20 minutter slo Kieran Tierney til fra skrått hold. Ballen gikk via Raheem Sterling som satte ut Claudio Bravo, men uansett til ny ledelse for Celtic.

Nolito til 3-3

Manchester Citys stjernespekkede mannskap virket rystet, men ikke verre enn av de var farlige når det ble gjort feil av hjemmelaget. Det skjedde da David Silva rappet ballen fra målscorer Dembele på vei framover. Spanjolen fant Sterling foran mål og spissen hadde ingen problemer med å score og revansjere selvmålet.

Etter hvilen brukte Dembele bare to minutter før han hadde gjort sitt annet mål for kvelden og virkelig satt fyr på hjemmepublikum.

Nolito var på riktig sted til riktig tid da han utlignet til 3-3. Gorden måtte gi en retur på et skudd fra målfarlige Sergio Agüero, og ballen havnet rett i beina på spanjolen som nettet fra 10 meters hold.

I neste runde skal Manchester City til Camp Nou og Guardiola skal møte sitt gamle lag. (©NTB)

Les mer om

  1. Champions League
  2. Manchester City
  3. Celtic FC