Fotball

Johansen sikker på dobbeltseier mot Molde

Celtic og Molde møtes den neste måneden til to strake kamper i europaligaen. Stefan Johansen tror hans skotske klubb vil overvinne nordmennene i begge oppgjørene.

Stefan Joihansen mener Celtic bør ta seks poeng i kampene mot Molde.
  • NTB

Molde leder gruppe A i turneringen etter seier borte mot Fenerbahçe og uavgjort hjemme mot Ajax. Celtic har åpnet med uavgjort mot de samme motstanderne. Det skremmer ikke Johansen. Midtbanespilleren tror det blir seks poeng mot den regjerende seriemesteren fra hjemlandet.

— Nå skal vi spille mot Molde to ganger og vi må gå for seks poeng. Det blir tøft mot Molde. De har gjort det veldig bra i åpningskampene, men jeg er veldig optimistisk at vi over de to kampene kan få seks poeng. Vi er et bedre lag på vårt beste, sa Johansen til Daily Record.

Les også

Forren-feber i Tyrkia: Kan bli kjøpt i januar

— Mentalt sterke

Skottene med Ronny Deila i sjefsstolen hadde en glimrende mulighet til å kvalifisere seg til mesterligaen, men røk ut i siste runde før gruppespillet mot Malmö. Heller ikke i europaligaen har det blitt seier enda.

Det har fått flere eksperter til å hevde at Europa-komplekset sitter mentalt. Johansen er uenig i det.

— Selvsagt var torsdagens kamp skuffende. Mål påvirker kamper. Jeg synes ikke vi sliter med å være mentalt sterke. Hvis du spiller for Celtic må du være mentalt sterk fra dag en, sa Johansen.

Den norske landslagsspilleren er sikker på at Celtics utlendinger vet hva som kreves fra supporterne.

— Jeg har lært og jeg tror de andre utenlandske spillerne har lært at vi må være mentalt sterke for å spille her. De vet hva som er forventet av klubben og hva supporterne forventer. Du trenger å vinne her. Fansen forventer det og for å gjøre det må du være mentalt sterk. Det tror jeg vi er, sa Johansen.

Les også

  1. Edwin van der Sar: – Han leverte noen klasseredninger

  2. Skuffende start på Europaligaen for Liverpool

Skylder ikke på Ambrose

Efe Ambrose har gjort flere feil som har ført til baklengsmål i Europa denne sesongen. Torsdag var han involvert med negativt fortegn i begge scoringene imot.

Først hadde nigerianeren en for løs heading tilbake mot målvakt Craig Gordon. Fernadao stjal ballen og reduserte til 1-2. I annen omgang fulgte forsvareren ikke med på en corner og det sto 2-2. Deila gir Ambrose støtte foran ligakampen mot Hamilton søndag.

— Jeg er ikke redd for å la han spille. Han er i utvikling og føler seg bra, noe han vet. Han vet at han har spilt bra over tid. Han var veldig lei seg over feilene torsdag, men alle spillere gjør feil, sa Deila.

(©NTB)

Les mer om

  1. Europa League