- Blatter reiser ingen steder

Nekter for at det er frykten for FBI som holder Blatter borte fra kvinnenes VM.

Sepp Blatter og Jerome Valcke (t.h.) skulle vært i Canada under åpningen av FIFAs eget VM. Det blir det ikke noe av.
Les også

Tidligere FIFA-topper etterlyses av Interpol

— Blatter reiser i utgangspunktet ingen steder, sier FIFAs pressesjef Walter de Gregorio.

Dermed vil mannen som trakk seg tirsdag ettermiddag fra presidentvervet i FIFA ikke være til stede når hans egen organisasjon arrangerer kvinne-VM. Avspark i VM, hvor også Norge deltar, er kommende lørdag i Canada. Selv om han gikk av tirsdag, er fortsatt Blatter den øverste lederen av organisasjonen.

Det er den sveitsiske avisen Tagesanzeigersom har fått et kontant svar fra Blatters mediesjef.

- Frykter ikke FBI

Det betyr at hverken Blatter eller FIFAs generalsekretær Jerome Valcke blir å se i Canada. Valcke ble etter gårdagens avsløringer knyttet enda sterkere til mulig korrupsjon rundt tildelingen av VM til Sør-Afrika i 2010. Mange spekulasjoner rundt Blatters brå avgang tirsdag har handlet om at også han er i søkelyset til FBI og at de to ikke tør reise til Canada i fare for å bli arrestert og utlevert til USA. Dette benekter Walter de Gregorio.

— Dersom politiet ønsker å avhøre ham, kan de lett gjøre det i Zürich, sier mediesjefen til Tagesanzeiger.

Krisegruppe i Zürcih

De Gregorio mener at det nå er viktig arbeid som må utføres ved FIFA-hovedkvarteret som forhindrer de to fra å reise til FIFAs eget VM. Det er nå i ferd med å bli dannet en krisegruppe i de fasjonable kontorene i den sveitsiske byen.

— Også jeg har vært nødt til å kansellere alle utenlandsturer, sier de Gregorio.

Blatter har for så vidt lite å frykte dersom han holder seg innenfor Sveits’ grenser og sveitsiske etterforskere ikke finner en grunn til å arrestere ham. Sveits utleverer ikke egne statsborgere til andre land og den sveitsiske statsadvokaten gjorde det klart at det i dag ikke finnes noen siktelse mot Blatter.