Fotball

Toppscorer Agüero avgjorde da City slo Tottenham

City tilbake på vinnersporet etter fire strake bortetap i ligaen.

MATCHVINNER: Sergio Aguero jubler etter sin scoring 1-0-scoring mot Tottenham. Målet var argentinerens 22 ligamål denne sesongen.
  • Torgrim Gotland Bakke

TOTTENHAM-MANCHESTER CITY 0-1

Både Tottenham og Manchester City jaktet tre viktige poeng i kampen om henholdsvis andreplass og fjerdeplass i Premier League i søndagens kamp.

Men oppgjøret på White Hart Lane var også en kamp om toppscorertittelen mellom Sergio Aguero og Harry Kane. De to sto med 21 og 20 mål før kampen, og de to toppscorerne var to av kampens ledende profiler. Og det var City og Aguero som tok siste stikk. Både i kampen og i kampen om toppscorertittelen.

— Sergio kan alltid skaffe oss et mål. Vi klarte å servere han ballen, og etter det forsvarte vi oss for harde livet, sier Joe Hart etter kampen.

For seieren var etterlengtet for de himmelblå. Før bortekampen på White Hart Lane hadde City fire strake bortetap i ligaen.

— I dag viser vi hva vi er gode for. Vi har ikke spilt bra tidligere, sier keeperen, som også brukte intervjuet etter kampen til å gratulere Chelsea med ligatittelen. Londonklubben sikret seg ligagullet med seier over Crystal Palace tidligere på dagen.

— Chelseas sesong er over nå, og gratulerer til dem. Men vi har fremdeles noe å spille for, selv om det ikke lenger er et trofé. Og vi skal kjempe til slutten av sesongen, sier keeperen til BBC Sports.

Spurs best igang

Vertene startet best på White Hart Lane etter 10 rotete City-minutter. Tottenhams Harry Kane var meget aktiv i starten av den første omgangen, men ble korrekt avvinket for offisde ved to ganger på sine farligste forsøk. Nærmest var Eric Dier som fikk stå helt alene på en corner etter to minutter, men headingen gikk utenfor mål.

Gjestene var tamme i lang tid, men etter 21 minutter kom Aguero til en stor sjanse ut av ingenting. Hugo Lloris skled da han skulle ut å klarere en lang ball fra Zabaleta og Sergio Aguero jaget den lange pasninger før han gikk overende i feltet etter en løpeduell med Fredrico Fazio. Argentineren ropte på straffe med André Marriner vinket spillet videre. Reprisen viste at Fazio så vidt var borti Agueros fot, noe som fikk spissen til å snuble i egne ben. En vanskelig situasjon for dommerteamet, men ekspertene i TV2s studio mente Aguero og City burde fått straffespark.

Vakker kontring

Men syv minutter senere var Aguero frempå igjen, og da ble det mål. Og et meget vakkert et. Etter en farlig Tottenham-corner, slo City kontra. Joe Hart satte igang raskt til David Silvia fikk ballen med mye rom på gjestenes høyre side. Spanjolen slo nydelig igjennom til Aguero som alene med Lloris plasserte ballen oppe i det høyre hjørne og satte inn sitt 22 ligamål for sesongen. Dermed økte han luken ned til Harry Kane til to mål i kampen om toppscorertittelen.

NÆRE: Harry Kane var Tottenhams farligste angrepsvåpen og kom til noen gode sjanser, men klarte ikke overliste Joe Hart. Her redder City-keeperen etter at Kane kom alene mot mål etter en times spill

Etter scoringen ble City hakket vassere i angrep, og like etter halvtimen var de nære en ny scoring. Fernandinho fikk sendt ivei et farlig skudd fra 16 meter med retning i Lloris' venstre hjørne, men Tottenham fikk blokkert til corner. Fernandinho fikk en ny god skuddsjanse etter nok en farlig City-kontring, men skuddet gikk utenfor.Tottenham hadde mye ball det første 45, men slet med å komme til skikkelige sjanser. Den største kom tre minutter før pause da Harry Kane spilte Ryan Mason igjennom med en lur pasning. Mason rotet litt med den første touchen, og de ga Hart tid til å komme ut å gjøre en god redning på skuddet fra seks meter.

Store toppscorersjanser

Etter en meget underholdende avslutning på den første omgangen, var starten på den andre noe helt annet. Mye kriging på midten og lite finspill preget spillet de første 15 etter hvilen. Begge lag kom itil ok posisjoner, men ubeslutsomhet som svake sistepasninger sørget for lite store sjanser.

Men etter timen spilt, kom Harry Kane til omgangens klart største sjanse. Spissen var først på en gjennombruddspasning i kamp med Aleksandar Kolarov og fikk gå mot mål. Alene med Hart vendte Kane frem og tilbake og før han fyrte av et skudd. Men Hart var med på notene og fikk avverget.

Og like etter fulgte toppscorer-rival Aguero opp med en stor målsjanse for gjestene. Etter nok en strålende kontring fikk Aguero ballen alene i feltet av Fernandinho. Aguero dro med seg ballen forbi Lloris, men klarte ikke stokke beina nok til å plassere ballen i mål og skuddet gikk utenfor.

Kort innhopp

SKADET: Innbytter Samir Nasri var på banen i ett drøyt minutt før han måtte ut med en skade.

I forkant av søndagens kamp hadde Manchester Citys Samir Nasri uttalt at hans store mål for de gjenværende kampene denne sesongen var å score mål på Hugo Lloris. Nasri skylder på Lloris for at han ikke ble tatt med i VM-troppen i fjorårets VM etter at Lloris hadde bedt Frankrikes trener Didier Deschampes kvitte seg med Nasri. Lloris har selv benektet landsmannens påstand.Etter 72 minutter fikk Nasri sjansen til å nå sitt mål da han ble byttet inn for Frank Lampard, men etter kun ett minutt på banen måtte franskmannen kaste inn håndkleet med en skade. Antagelig sesongens korteste innhopp.

Ropte på straffe igjen

Etter Agueros store sjanse, var det City som var det farligste laget i den andre omgangen. Hver gang Manuel Pellegrinis menn fikk angripe med fart, ble det småfarlig. Og det førte til en ny straffesituasjon. Pablo Zabaleta kom ned til dødlinja på sin høyreside og slo inn. Samtidig ble han tatt av Danny Rose som kastet seg inn for å blokkere innlegget. Rose fikk så vidt foten på ballen, meide samtidig ned City-backen. Men Marriner valgte igjen å ikke blåse for straffe.

Tottenham virket tamme i lang tid etter Harry Kanes store sjansen etter 60 minutter, men med snaut ti minutter igjen var en av lagets innbyttere farlig frampå. Paulinho var først svært nære å redusere på en heading etter en frispark, men avslutningen gikk like utenfor. Og like etter fikk innbytteren en ny god mulighet til å redde ett poeng, men skuddet gikk rett på Joe Hart.

Tottenham satset alt på en utligning og la om til tre spisser i de siste minuttene, og på overtid fikk Eric Lamela lagets siste sjanse. Argentineren forsøkte seg på en volley etter et innlegg fra Danny Rose, men Hart slo ballen til corner. Dermed holdt gjestene unna og sikret seg tre viktige poeng og klatret opp på 70 poeng i kampen om andreplassen. Tottenham står med 58 poeng.

Les også

  1. Hazard sikret Premier League-tittelen for Chelsea: - Vi fortjener dette

  2. Manchester United med tre strake tap

  3. Newcastle i fritt fall: Tapte for åttende gang på rad

Premier League

SVUTMP
1Arsenal00000000
1Aston Villa00000000
1Brentford00000000
1Brighton & Hove Albion00000000
1Burnley00000000
  • Champions League

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Tottenham Hotspur FC
  4. Manchester City