Fotball

Spillerne synger med Stormen

<p>I cup-kampen mot Lyn i morgen får Stormen celebert besøk. Amund Skiri, Erlend Holm, Alexander Mathisen og Øyvind Gram skal alle stå midt i kjernen av supporterne og synge med.</p>

stormen Foto: Nikolas Farstad

 • Karianne Nelly Skuseth

— Vi e' stormen ifra Ååål'sund, synger AaFK-kvartetten med Amund Skiri ivrig på tromma. I morgen skal spillerne støtte laget sitt fra supporterplass, midt blant de aller ivrigste av oransje supporterne. Erlend Holm og Amund Skiri er dreven i gamet, og kan så å si alle sangene, verre er det med moldenseren og gutten fra Østlandet.

Fortid som supporter

— É gikk og vasa rundt i byen, og plutselig kom é på...., synger Erlend Holm.

- Er det òg en sang?, spør Mathisen, til latter fra de andre.

— Det er jo klassikeren, svarer Holm. Han forteller at han har en fortid som ihuga supporter - i Vigra.

— Jeg har jo vært med i Vigrabanden, ler han, men han kan likevel de fleste av sangene som Stormen synger av full hals hver helg. Alexander Mathisen lover på sin side at han skal pugge sangheftet til onsdagens kamp.

— Ja, det blir jo litt flaut å ikke kunne sangene, så her skal det pugges, sier Mathisen. Moldenseren Øyvind Gram utelukker ikke at han til og med står blant stormen mot gamleklubben.

— Nei, det skal du ikke se bort ifra.

Skape stemning

AaFK-gutta vil gjerne vise supporterne at selv om de ikke er på banen så er de minst like mye supportere som alle andre på stadion.

- Vi vil vise at vi bryr oss, sier Holm.

— Ja, og selv om vi sitter på de faste plassene våre er vi like mye supportere som alle andre. Mange av oss stiller i drakt, og er skikkelig gira under kampene, sier Skiri, som etter øvingsrunden på tribuna i går å dømme, kan seile opp som utfordrer både på stortromma og som forsanger. Skiri måtte nærmest tvinges bort fra trommesettet.

Tunge perioder

— Vi er med for å skape energi, og jeg synes at man opplever en helt spesiell stemning når man står med Stormen, sier Skiri som stod sammen med Stormen på Høddvoll. Han mener det er viktig at supporterne skaper stemning selv i tunge perioder.

— Det er da spillerne trenger det mest, og selv om både spillere og supportere er deppa når vi ligger under med et mål eller to, så må vi alle gjøre en jobb i tunge perioder, sier han. I morgen er både spillere og supportere sammen i sangen, så gjenstår det å se om det gir AaFK det lille ekstra ute på banen også.

Les mer om

 1. Fotball-NM

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Seks mann på skadelisten

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Skademarerittet fortsetter for AaFK

 3. FOTBALL
  Publisert:

  AaFK spilte inn gullsang

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Skiri uaktuell mot Molde

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Fjørtoft og Holm klare

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Skiri sang hele natta