Fotball

Drillo om Sveits-stjerner: - Humørspillere som svinger mye

Drillo mener Sveits har to ansikter. Han er klar på hvilket han helst vil møte i kveld.

Xherdan Shaqiri og de andre Sveits-stjernene varierer for mye, mener Drillo.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten
Landslagssjef Egil Olsen mener Sveits var dårlig organiserte på slutten av kampen mot Island.

ULLEVAAL (aftenposten.no): Sveits har profiler i store ligaer og klubber som Bayern München, Borussia Mönchengladbach og Napoli.

Spillere som Xherdan Shaqiri og Granit Xhaka er lenge blitt sett på som to av Europas heteste spillere.

Norges landslagstrener Egil ”Drillo” Olsen, som har studert Sveits inngående, mener imidlertid at Sveits-stjernene svinger mye i prestasjonene.

— De har humørspillere som svinger mye , beskriver Drillo.

- Ingen favoritter

På fredag greide Sveits kun uavgjort – 4-4 – mot Island.

- Shaqiri kan være jævlig god og han kan være jævlig dårlig. Mot Island var han dårlig, fastslår Drillo.

Sveits ledet på et tidspunkt 4-1, men ga fra seg ledelsen. Det er en del av begrunnelsen for at Drillo mener det ikke er noen klar favoritt før kampen på Ullevaal tirsdag kveld.

— Ingen er favoritter i særlig grad. Vi har en fair sjanse. Jeg prøver hverken å snakke Sveits opp eller ned. Men de har klare svakheter, sier Drillo.

Han utdyper:

- Sveits viste to ansikter mot Island. Mot slutten var de dårlig organisert, de mistet litt hodet. Men jeg så dem også mot Brasil, og da var de gode hele tiden, så vi kjenner deres sterke sider.

Drillo påpeker at Sveits så sterke ut til det sto 4-2 på måltavlen, men at de etter dette ”kollapset”. Han forteller at de til tider fremstår rufsete defensivt, og at de har ”en venstreback som ikke kan soneforsvar godt nok”.

Kan bli tetkamp

Med seier over Sveits vil Norge med to kamper igjen å spille ligge bare ett poeng bak nettopp Sveits på førsteplass i kvalikgruppen. Sveits skal senere i høst møte Albania borte, mens Norge har kamper mot Slovenia (borte) og Island (hjemme).

På spørsmål om hvordan han vurderer sjansen for VM-spill med seier i resten av kampene, svarer Drillo:

- Den sjansen vil da være veldig stor, Sveits kan fort få trøbbel mot Albania.

Assistenttrener Ola By Rise karakteriserer Sveits-kampen som en “kvartfinale”, og at det kan ende opp med en finale mot Island på Ullevaal senere i høst.

- Sveits i førersetet

Under mandagens pressekonferanse uttalte Sveits-trener Ottmar Hitzfeld at han ville advare kampdommer Howard Webb om usportslig opptreden fra Norges side, noe Drillo kaller uforståelig.

Hitzfeld mener kollapsen mot Sveits skyldes en mental svikt.

— Hele laget gjorde feil. Vi sto ikke på fullt ut hele kampen. Etter 60 minutter raknet organiseringen. Jeg er ikke redd for at laget skal få en reaksjon. Når vi har hatt dårlige kamper, eller dårlige opplevelser, har reaksjonen vært god i den neste. Jeg har stor tro på at det skal skje denne gangen også, sa Hitzfeld mandag.

Trenerveteranen anser Sveits for å være favoritter til gruppeseier.

- Vi er i førersetet ettersom vi har et forsprang på fire poeng. Sammen med Norge er vi favoritter. Men jeg tror vi ender opp med å vinne gruppen , sa Hitzfeld.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball