Fotball

Søderlund klar som Tarik-erstatter: - Det har vært en drøm lenge

Vraket Molde og tysk fotball.

 • Daniel Røed-Johansen
svp://23025?view=adressa

TRONDHEIM (adressa.no): Mandag ble det bekreftet at Alexander Søderlund går fra Haugesund til Rosenborg, mens Tarik Elyounoussi selges til tyske Hoffenheim.

Søderlund be klokken 17.00 presentert på en pressekonferanse som ble fulgt live av adressa.

— Det har vært en drøm lenge. Det er deilig at det endelig kom i orden, sier Søderlund til Adressas reporter.

 • Se video øverst i saken!

Mobilbruker? Trykk her!

Salget av Tarik åpnet for kjøpet av Søderlund. Sportslig leder Erik Hoftun forteller at det for RBk først må skje ting på ut-fronten før spillere kan bli hentet inn.

— Det er en spiller vi har vært interessert i over tid. Vi prøvde å kjøpe ham i vinter, men ble da ikke enig med Haugesund, avslører Hoftun.

- En drøm

Søderlund valgte Rosenborg foran Molde og tyske Greuter Fürth.

— Det har med hvor jeg er i karrièren å gjøre. Jeg har alltid drømt om å spille for RBK, og da muligheten bød seg var det ingen tvil, forklarer Søderlund.

— Det er alltid en utfordring når man får tilbud fra store ligaer. Det er viktig at man tar hensyn til hva spilleren vil, selv om vi hadde tenkt oss å ha Tarik her lenger. Når det er sagt er vi veldig glad for at Alex kommer hit, sier trener Per Joar Hansen, og følger opp om Hoffenheim-klare Tarik:

— Tarik har vært en solid bidragsyter, og vi er veldig glad for å ha hatt ham her. Vi ønsker ham lykke til videre i karrièren.

Tiltenkt kantrolle

Søderlund har skrevet under på en med varighet kontrakt ut 2017, og får draktnummer 15. Angriperen er spilleklar fra 15. juli.

Da Perry ble ansatt, var det med mandat om å føre RBK tilbake til røttene med 4-3-3. Det stilles spørsmål ved om Rosenborg nå fjerner seg mer fra dette grunnfjellet.

- Vi kan spille litt skjevt, med en bred ving på den ene siden og en ving som kommer mer inn og jobber rundt spissen. Det har vi gjort før. Det er en måte å spille på som vi tror vil gi oss en ny dimensjon, forklarer Hoftun, som sammenligner med da Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk spilte sammen under de gylne årene på 90- og 2000-tallet.

Søderlund har denne sesongen spilt mye i en kantrolle for Haugesund, og det er en tilsvarende rolle han er tiltenkt i sin nye klubb.

— Alex er best sentralt, en god bok-spiller og en god avslutter. Vi ønsker å sette ham oftest mulig i de situasjonene. Offensivt skal han komme inn i banen. Defensivt skal han jobbe bredt. Det blir viktig at vi klarer å få et spill og får koblet på midtbane og backer for å få mye innlegg, sier Perry.

Han påpeker også at RBK til nå kun har hatt én klassisk midtspiss i Nicki Bille Nielsen, og at Søderlund gir dem flere muligheter utover høsten.

- Tarik annerledes

Tarik Elyoyunoussi besøkte Hoffenheim forrige uke.

— Det er ikke sikkert jeg hadde fått denne muligheten igjen. Jeg hadde ingen planer om å dra allerede nå, men ting skjedde fort. Nå får jeg muligheten til å spille i det jeg mener er verdens beste liga for øyeblikket. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, forklarer Tarik til rbk.no.

Han frykter ikke en reprise av det mislykked eoppholdet i Heerenveen.

- Jeg har mye mer erfaring nå enn da jeg dro til Heerenveen i 2008. Jeg er mye tryggere på at dette er et godt valg. Jeg føler meg bedre rustet, sier landslagsprofilen.

RBK-legenden Gøran Sørloth var på plass for å følge pressekonferansen og legger ikke skjul på at han er spent på hvordan det vil slå ut for Rosenborg når Tarik byttes ut med Søderlund.

— Tarik sin rolle i Rosenborg er at han er en litt annerledes spiller, som gjør det litt uventede og unorske. Kall det gjerne litt internasjonalt snitt. Mens Alexander har mye å gå på, men er spennende, og er stabil i prestasjonene, vurderer Gøran Sørloth i et intervju med TV-Adressa nå i forkant av pressekonferansen.

 1. Les også

  Tarik klar for Hoffenheim

Alexander Søderlund flankert av Per Joar Hansen (t.v.) og Erik Hoftun under pressekonferansen mandag. Foto: Vegard Eggen

svp://23025?view=adressa

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Tarik klar for Hoffenheim

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Kan få Søderlund-avklaring mandag

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Slik endrer han spissrollen i RBK

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Nå kan Perry smile bredt

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Derfor er Lædre Bjørdal RBK-aktuell

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Sørloth starter sin første eliteseriekamp for RBK