Fotball

Keeperscoring på overtid reddet poeng

Høydramatisk avslutning i kampen mellom Sola og Fyllingsdalen.

BLE HELTEN: Keeper Andreas Eikum scoret for FK Fyllingsdalen (arkivfoto).
  • Anders Aase

Sola tok imot Fyllingsdalen i nydelig høstvær på Sola-stadion. Bortelaget kjemper mot nedrykk, og det så ut som de ville mest de første 10 minuttene.

En god Lars Øvernes leverte en flott refleksredning da gjestene var farlig frempå tidlig i omgangen, den påfølgende corneren gikk i stolpen.

Hjemmelaget kjempet seg inn i kampen og tok over mer av banespillet, men slet med å skape store sjanser. Nærmest var Jefferson Lindall som skjøt like over fra skrått hold.

Lagene gikk til pause med 0-0, noe som var et rettferdig pauseresultat.

Sola kontrollerte mer av kampen da lagene kom ut etter pause, men klarte fortsatt ikke å skape de store sjansene. De første 20 minuttene av andre omgang var i det hele tatt ganske kjedelige. Abdi Huka var nærmest scoring da han ble spilt gjennom av Niklas Sandberg, skuddet ble reddet av gjestenes meget gode målvakt.

Den forløsende scoringen kom på en fantastisk kontring: Innbytter Aksel Kloster kombinerte strålende med Huka og var iskald alene med keeper, hans første mål for sesongen.

Etter scoringen ble Sola spilt lave, men gjestene slet med å skape sjanser mot et kompakt Sola-forsvar. Et desperat Fyllingsdalen sendte opp keeper Andreas Normann Eikum på kampens siste corner, noe som skulle vise seg å være et lurt trekk. Eikum, banens høyeste spiller, kom i stor fart og stanget corneren kontant i mål. En dramatisk avslutning på en hendelsesfattig fotballkamp.

— Det at vi kan kontrollere kampen i 90 minutter, slippe inn et slikt mål og allikevel ligge på femteplass på tabellen viser hvor langt vi har kommet som lag, sa en skuffet, men fattet Sola-trener Maurice Ross.

Les også

  1. Westlye: - Vi burde ha vunnet

  2. KFUM klare for 1. divisjon

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Sola FK
  3. FK Fyllingsdalen