Fotball

Seier for Henriksen og Alkmaar

Markus Henriksen og hans Alkmaar slo som lovet tilbake etter to strake tap da Excelsior ble slått 2-0 søndag.

Markus Henriksen og AZ slo tilbake etter to strake tap.

Nordmannen var svært involvert i hjemmelagets offensive spill og hadde en fot med i mange angrep som førte til store sjanser. Han hadde også en nikk som gikk rett utenfor i en kamp hjemmelaget dominerte.

Storscorer Vincent Janssen var i fokus søndag. Han mente seg snytt for straffespark fire ganger bare i første omgang. I det 57. minutt var han nest sist på ballen da høyreback Derrick Luckassen gjorde 1-0 etter hjørnespark.

Omsider fikk Janssen straffe da han ble revet ned av gjestenes kaptein Sander Fischer i det 76. minutt. Fischer ble utvist, og Janssen fastsatte resultatet med sitt 17. seriemål for sesongen.

Henriksen ble byttet ut noen minutter senere.

Etter åtte seirer på rad tapte Alkmaar 1-4 for Ajax sist søndag og 1-3 i cupsemifinalen mot Feyenoord torsdag. Etter cupkampen sa Henriksen til NTB at laget skulle slå raskt tilbake.

– Vi må vise hva vi er laget av og vende dette søndag, sa han.

Men det skjedde først etter en omstridt annullering av en Excelsior-scoring. Gjestene rakk å feire en god stund før dommeren etter konsultasjon med linjemannen etterkom hjemmelagets protester og annullerte for offside. Ifølge TV-bildene var det en tvilsom avgjørelse.

Alkmaar er fremdeles på fjerdeplass i den nederlandske serien, à poeng med Feyenoord på plassen foran.

Henriksen står bokført med elleve seriescoringer.

(©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Markus Henriksen