Fotball

Flere uløste mysterier

Fire poeng er fasit etter sesongens to første kamper Bak de harde fakta er det noen ting som er verdt å se nærmere på.

TOMÅLSHELT: Espen Hoff snudde kampen for Start mot Sandefjord i Kristiansand i går. Start vant 2-1.
  • Jørgen Johansen
Jørgen Johansen, Start-supporter.

Foran årets første seriekamp mot Lillestrøm ville Start vært fornøyd med ett poeng. Ett poeng ble det, men det hele er ekstra surt når en scoring på overtid gjør at vi ikke får med oss alle tre. Kampen sett under ett var det nok riktig at Lillestrøm fikk med seg ett poeng. Den type kamp vi fikk på Åråsen, har jeg sett mang en gang som Start-supporter de seneste sesongene.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Start ledet 1-0 til pause. En fortjent ledelse, etter å ha levert en meget god førsteomgang, hvor de både kunne og kanskje til og med burde ledet både med to og tre mål.

Start stenger treningene. Men hvorfor?

Like etter pause ble Frode Kippe utvist. Normal kamputvikling da ville vært at Start kjørte på i håp om å få den andre scoringen for å punktere kampen. I stedet slapp vi oss ned, og til slutt fikk Lillestrøm uttelling i form av en utligning. Konklusjonen ble at ett poeng var ok, Ajer imponerte stort som kaptein, og vår nye backfirer gjorde jobben til gangs og sørget for en godkjent start på sesongen.

Torsdag denne uken, tre dager før sesongens første hjemmekamp mot Sandefjord, ble det klart at Start kommer til å stenge deler av fredagstreningene hele sesongen.

Vi må ikke få for høye tanker om oss selv. Det er ikke Barcelona vi snakker om her. Det skal ikke være nødvendig å skjerme de største profilene, og det skal også mye til for at laguttaket skal by på overraskelser.

Beslutningen har skapt nye diskusjoner og flere presseoppslag i lokalpressen. Start er som kjent en klubb som har sitt å stri med. Dette skaper mye ekstra spenning, ekstra forventing til hvordan dette vil håndteres, og en visshet om at man sjelden vet hva som venter bak neste sving, også med en henvisning til timingen på intervjuet med Mons Ivar Mjelde.

Når det gjelder lagoppstillingene til Start, vet man ofte hva man får. Stallen er liten, og man må ta av det man har. For å sammenligne med eksempelvis Molde, er ikke Start så heldige at de har dobbel dekning på alle plasser.

Når man da i tilegg er utsatt for skader, slik vi har vært gjennom de to første serierundene, bør det ikke være hokus pokus for supporterne å forutsi en lagoppstilling.

Hvorfor skal det da være nødvendig å stenge treningene til en klubb hvor interessen er dalende, og klubben trenger all mulig oppmerksomhet?

Takk skal du ha, Hoff

Søndagens kamp var positiv, iallefall resultatmessig. I overkant av 5200 tilskuere hadde møtt opp til årets første hjemmekamp på Sparebanken Sør Arena. Publikum fikk det de kom for, tre poeng. Selv om den satt langt inne.

Espen Hoff snudde 0-1 til 2-1 med sine to scoringer i løpet av ti minutter, og takket være en fantomredning av Håkon Opdal på overtid kunne guttene juble for tre poeng.

Etter 80 minutter var det ikke mye som tydet på at hjemmelaget var de som til slutt skulle stå igjen med tre poeng. Sandefjord så ut til å ha god kontroll, men med utligningsmålet kom energien. En energi som holdt til å få inn scoring nummer to, og sikre tre ekstremt viktige poeng.

Igjen kan man stille spørsmål om hvordan Start disponerer kreftene sine. Hvorfor må vi få et baklengsmål før vi begynner å jobbe heltemodig for å snu kampen? Det er et spørsmål som er verdt å tygge på. Og det er selvsagt ubeskrivelig deilig når utfallet blir som søndagens batalje.

Moralen i laget var sterk, noe som selvsagt er positivt. De første 15 minuttene spilte Start glimrende fotball, slik de også gjorde på Åråsen, men da holdt kreftene kun i en omgang. Mot Sandefjord kom baklengsmålet først etter 67 minutter.

Den nødvendige energien kom til syne, og det ble tre poeng av det til slutt. Heldigvis.

Mot Lillestrøm var det tegn i retning av at Start ble slitne etter hvert som de måtte ri på sin knappe ledelse. Til slutt straffet det seg. Om ikke det hadde skjedd ville vi vært ett av tre lag som sto igjen med full pott etter to serierunder. Noe som ville vært en meget god start på sesongen.

Mjøndalen neste

Men likevel, vi har levert to gode kamper, og står igjen med fire poeng. Søndag var Gummi tilbake på midtbanen etter å ha stått over seriepremieren mot Lillestrøm. Christensen fortsetter å levere meget godt bakerst, mens hans makker Alex DeJohn tok et steg tilbake etter prestasjonen på Åråsen.

Allerede lørdag venter Mjøndalen i en ny tøff bortekamp. I de fire neste seriekampene deretter venter et tøft kampprogram med Vålerenga (H), Rosenborg (B), Tromsø (H) og Molde (B).

Tre poeng mot Mjøndalen vil derfor være meget viktig.

Heia Start!

Les mer om

  1. Supporter
  2. IK Start