Derfor synger Buffon av full hals

Italias keeperikon Gianluigi Buffon (38) hedrer sine oldeforeldre når han synger nasjonalsangen.

INNLEVELSE: Gianluigi Buffon (t.v) synger den italienske nasjonalsangen med innlevelese. Her før første EM-kamp mot Belgia.
  • Erlend Nesje

PARIS: Il Canto degli Italiani. Italienernes sang.

Sosiale medier koker hver gang Italia spiller kamp i fotballmesterskap og Buffon synger nasjonalsangen.

EM i 2016 har ikke vært noe unntak. Buffon lukker øynene, trekker inn luft og synger av full hals. Han synger så høyt at mikrofonene fanger hans dype røst.

Les også

Treningseksperter opprørt over professorens uttalelser: - Han tar feil

Nasjonalsangen betyr mye for Buffon, det er så mye mer enn et ritual, og under EM i 2012 forklarte Buffon hvorfor til den italienske avisen La Repubblicca:

— Jeg synger med innlevelse fordi den virkelig betyr noe for meg. Fordi jeg bryr meg. Italia er mitt land. Jeg mistet to oldeforeldre under Slaget ved Pieve (første verdenskrig). Jeg synger nasjonalsangen av takknemlighet for dem, jeg ønsker å hedre dem, dette er det minste jeg kan gjøre for dem, forklarte Buffon til La Repubblica.

Italias vokter

I et større intervju med Wall Street Journal, som ble publisert dagen Italia spilte sin åpningskamp i EM, utdypet Buffon hvor mye det betyr for ham å representere Italia i EM.

- Jeg kan forsikre deg om at det å ta på seg landslagstrøyen og representere Italia, betyr så mye mer for meg enn idrettsturnering , sa Buffon.

Champions League-kvaliken:

Les også

Slik reagerer svenskene på RBK-trekningen

Og la til:

— Det er en politisk, sosial og historisk konkurranse. Jeg ser på meg selv som en av folkets voktere, det italienske folk.

Buffon spilte sin landskamp nummer 159 mot Sverige. Der pådro han seg et gult kort. For å unngå en eventuell karantene står derfor Buffon over Italias møte med Irland onsdag kveld. Italia er som kjent videre i turneringen.

Dermed mister den kampen en betydelig attraksjon.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes::