Fotball

TIL-profil dropper ferien for å trene ekstra

Christer Johnsgård (29) dropper TIL-ferien og kjører på med masse trening for å bli klar til eliteseriehøsten.

Christer Johnsgård skal bruke sommeren på å trene så godt som mulig før høstsesongen.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

TROMSDALEN: Etter en vårsesong med to kamper i uka siden påske tok TIL-spillerne ferie sist lørdag etter kampen mot Sarpsborg 08. Et avbrekk på to snaue uker før forberedelsene mot en høstsesong som varer helt til 8. november – eller enda lengre dersom det blir cupfinale – begynner.

Men ikke alle «Gutan» tar ferie likevel.

Christer Johnsgård (29) var med da TIL 2 tapte hele 0-7 borte mot Grorud på mandag, og skal trene med juniorlaget og egentreningsøkter i hele perioden.

– Jeg kjenner at kroppen er bra for tiden, og jeg har lyst til å holde det ved like. Jeg gjør det også for å komme nærmere A-laget, sier 29-åringen.

Les også

TILs sportssjef om tromsøguttene som herjer i 2.-divisjon: - Det er klart vi følger med

– Har litt å gå på

Johnsgård understreker at han har full forståelse for lagkameratenes ferie.

– Det er forskjell på folk som har spilt ti kamper, og jeg som knapt har spilt. Dessuten kom jeg ikke ordentlig i gang med treningen i vinter, med NRK-jobbingen og småskader, sier han.

TIL-spissen har god dialog med klubbens samarbeidspartnere i Klinikk 24. – Christer har litt å gå på og litt å jobbe med når det gjelder fotballfysikk. Han trener seg opp for å stå imot det ekstra trykket som er i eliteserien kontra 2.-divisjon, sier manuellterapeut Einar Hauglid, som roser Johnsgårds mentalitet.

– Christer har et profesjonelt hode og har tatt steget godt. Det er en helt annen trykk i ham nå enn da han kom til klubben. Det har skjedd en gradvis utvikling. Nå må han gripe muligheten til å få mer fremgang og da skjønner jeg godt at han legger litt ekstra i det.

Les også

Her er «Gutans» karakterbok

Drømmesjansen

For Johnsgård dreier det seg om å ta vare på drømmesjansen han fikk som 29-åring i år.

– Da jeg jogget her i fjor, dagdrømte jeg om å spille for TIL. Nå jogger jeg rundt i TIL-utstyr, sier Johnsgård idet han møter iTromsø i Tromsdalen.

Og slår fast:

Christer Johnsgård gleder seg til Tromsø-høsten.

– Jeg har lyst til å vite at jeg ga alt, og at jeg prøvde alt da jeg fikk sjansen i TIL. – Hva sier fruen til at det ikke blir noen feriereise?

– Det går helt fint. Vi har akkurat kjøpt oss nytt hus på Strand, så vi har nok å gjøre, forsikrer TILs karismatiske spiss.

Les også

Mål på mål på mål på mål for Lehne Olsen

Håpet på mer spilletid

Foreløpig har det blitt én kamp fra start i TIL-drakten i cupen mot Mjølner, hvor Johnsgård scoret begge målene i kampen, og 22 minutter spill i eliteserien, fordelt på to innhopp mot Sogndal og Stabæk.

– Føler du at du burde spilt mer?

– Alle har selvfølgelig lyst til å spille mest mulig. Etter cupkampen mot Mjølner og kanskje særlig etter kampen mot Sogndal hvor jeg følte at «jeg klarer meg på dette nivået», så hadde jeg kanskje håpet på å spille litt mer, sier Johnsgård åpenhjertig.

Men med en treningssommer bak seg håper han det bildet kan endre seg.

– Jeg gleder meg til høstsesongen, sier TIL-spissen forventningsfullt.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL