Håper på TIL-tilbud

Kenny Stamatopoulos (36) er klar for å komme «hjem» til Tromsø.

TILBAKE: Kenny Stamatopoulos utenfor brakkeriggen på Alfheim lørdag formiddag etter møtet med Svein-Morten Johansen.

ALFHEIM: Lørdag formiddag hadde den kanadiske landslagskeeperen en samtale med sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Stamatopoulos spilte for TIL i perioden 2006-2010, men ble flere sesonger lånt ut til blant annet Toronto, Lyn og Fredrikstad.

– Vi hadde en generell prat om hvordan klubben er i dag og deres tanker fremover, samtidig hørte de litt om situasjonen min i AIK, sier Kenny Stamatopoulos.

Les også

TIL vurderer å hente inn enda en spiss

Under kontrakt

Stamatopoulos signerte for to år siden en fireårskontrakt med den svenske storklubben, men situasjonen i dag er annerledes.

– Jeg håper det kommer et tilbud fra TIL. Jeg ble førstekeeper på landslaget igjen i år og trenger spilletid, så det er viktig for meg. Da jeg signerte for AIK for to år siden var det som førstekeeper og med lønn tilsvarende det. Året etterpå endret situasjonen seg og det kan godt være at AIK er villig til å slippe meg. Om det blir på lån eller permanent, vet jeg ikke. Det kan fort være at de sier de vil beholde meg og da blir det med det, sier 36-åringen.

Samtalene førte ikke til noe tilbud og TIL skal nå forhøre seg med AIK.

– Først og fremst var dette en uformell kaffeprat. Kenny er på ferie med familien sin, som er fra Tromsø. Vi gjorde opp litt status hvor vi står og hva som er hans situasjon. Vi har ikke lagt skjul på at han er en aktuell kandidat, så nå må vi sjekke hvilke muligheter som finnes og økonomien i det, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Han tviler på en avklaring før jul.

– Det blir nok ingen avklaring med det første, men vi holder kontakten. Kenny er en av flere aktuelle kandidater på keeperplassen. Han er en god keeper og en bra person, så nå må vi høre med AIK og se hvilke muligheter som finnes, sier han.

Les også

Tromsø bekrefter: Her er vår nye spiss

– Trives

Stamatopoulos er for tiden på ferie i Tromsø ettersom det er hjembyen til kona Maria som han har tre barn med (Nicholas, Christine og Tristan).

– For Maria er det fint å komme hjem til familie og venner. Vi trives veldig godt i Stockholm, men også i Tromsø. Selv om jeg spilte lite da jeg var her sist, trivdes jeg veldig godt her utenfor banen, så jeg har mange gode minner herfra og det er fint å være tilbake, sier den kanadiske landslagskeeperen.

Verken Stamatopoulos eller Johansen avkrefter at det kan bli flere samtaler i den perioden Stamatopoulos er i Tromsø fram til 4. januar.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk