Fotball

Cupeventyret knust for Start igjen: - Vet ikke hvordan jeg skal forklare dette

Drømmen om Ullevaal ble et mareritt for Start i møtet borte mot Sandnes Ulf. Rogalendingene vant 3-1.

Sandnes Ulf ble for sterke for Start. Foto: Steffen Stenersen

 • Herman Folvik

Sandnes Ulf 3-1 Start

— Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare dette. Det er enkle brudd som de løper inn. Vi må ta med oss revansjelysten. Vi må prøve å lære av det dårlige vi gjør her, sier Daniel Aase.

— Nå er vi ferdig. Nå er vi ute. Det er skuffende, sier Steinar Pedersen, Start-trener.

- Hva sier du til gutta i pausen?

— Jeg er irritert og skuffa over måten vi spiller oss selv i trøbbel på. Uansett hvordan lag vi møter blir vi straffa. Vi visste at Sandnes kom på overganger og har spillere i front-leddet som straffer oss om vi ikke er ekstremt til stede. De scorer på et dødball-mål som er resultat av personlige feil. Det er skuffende, svarer Pedersen.

Frispark gjennom muren

Start så friske ut de første minuttene. Gjestene var ikke langt unna å skape en stor sjanse etter fem minutter da Henrik Robstad slo inn mot Mathias Rasmussen som tapte duellen fem meter fra målet. Like før hadde Chidibere Nwakali testet skuddfoten fra distanse, men det var keepermat for Saku-Pekka Sahlgren.

Etter seks minutter skaffet Pontus Engblom vertene frispark på 17 meter rett foran mål. Kent Håvard Eriksen skrittet opp og klemmet til. Ballen gikk mellom Håkon Opdals mur, og rett i nettmaskene til 1-0 og en tung åpning for Start på gresset i Rogaland.

-Det er en fryktelig start. Vi gir det vekk rett og slett. Det er ikke sånn vi skal spille i det hele tatt. Det er ikke godt nok. Det er langt unna det vi skal gjøre. Da blir det vanskelig for oss, sukker Opdal.

Rask dobling

Start klarte ikke å våkne tidsnok til å avverge 2-0. Også denne gang ved Kent Håvard Eriksen etter 16 minutter. Ballen kom fra en Start-forsvarer, og Sandnes Ulf-spilleren avsluttet i steget fra drøyt 16 meter. Opdal strakk seg så lang han er for å få armene på den, men han var ikke lang nok og måtte se ballen gå inn igjen.

Sjansefattig

Topplaget i 1. divisjon så meget tilfreds ut med å ha besøk av Start den første omgangen. Sørlendingene hadde mye ball, men fikk ikke nok tempo i spillet til å skape ubalanse hos Bengt Sæternes’ gutter. I stedet var Start derimot i ubalanse selv ved noen tilfeller hvor Sandnes Ulf heller kontret, men Start jobbet seg inn på riktig side og Sandnes Ulf hadde ikke noen virkelig store sjanser i første omgang etter 2-0. På sin side hadde Start en rekke både cornere og frispark i fine posisjoner for innlegg. Men kvaliteten på dødballene fra Rasmussen og Nwakali var ikke god, og Sandnes Ulf ryddet unna uten problemer stort sett. Da Start prøvde en variant hvor ballen endte hos Daniel Aase så det farlig ut riktignok. Kantspilleren fikk skyte fra 16 meter, men skuddet ble løst og ble blokkert av forsvaret til Sandnes Ulf.

Mange endringer

Steinar Pedersen tok grep i pausen og gjorde mange endringer. Kun et rent bytte: spiss Lars-Jørgen Salvesen kom inn for stopper Tapio Heikillä. Men mange byttet plass, og Start stilte slik da andre omgang ble sparket i gang: Opdal - Wichne, Kristjansson, De John, Vikstøl - Aase, Ajer, Nwakali, Robstad - Rasmussen, Salvesen.

Salvesen kom inn og reddet poeng mot Strømsgodset søndag. Onsdag kveld tok det bare åtte minutter før han scoret. Kristoffer Ajer plukket opp en ball i returrommet og gikk ut til høyre hvor han lempet ballen inn. Lysluggen fra Hellemyr kom først på ballen og stanget inn reduseringen, og ga Start fornyet håp om cup-avansement.

Utligning-jakt til ingen nytte

Etter 68 minutter slo Nwakali inn en dødball hvor De John holdt på å slå Sahlgren i duell kun to meter fra mållinjen, men keeperne fikk bokset unna og avverget 2-2. Noen minutter senere feilberegnet Sahlgren et innlegg som Salvesen fikk hode på, men han klarte ikke å få ballen i det åpne målet. Etter 72 minutter forsøkte Henrik Robstad seg fra 16 meter. Skuddet gikk godt til side for mål.

Da kampklokka sto på 75 minutter fikk sørlendingene en ny nedtur. Pontus Engblom sendte Sandnes Ulf opp i 3-1 på en dødball etter klabb og babb i Starts felt. Start hadde ikke mer å svare med, og må innse at klubbens første cupfinale ikke kommer i 2016 heller.

Starts neste kamp går på naturgress igjen. Da er arenaen Brann stadion i Bergen lørdag klokka 20.00, mot Brann naturligvis.

 1. Les også

  Brann skal hedre helikopterofrene

 2. Les også

  - Jeg vet om en del mandalitter som blir fornøyde om vi slår ut Start.

 3. Les også

  Start-trener tar over Fløy

Les mer om

 1. Fotball-NM
 2. Sandnes Ulf
 3. IK Start

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Slakter egen innsats etter cupfadesen: - Fullstendig klar over at dette ikke er godt nok

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Salvesen får sjansen på topp mot Vålerenga

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Nøkkelspiller syk for Start

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Hoff ute med skade mot Sarpsborg 08

 5. FOTBALL
  Publisert:

  12 av Starts 23 A-lagsspillere har aldri vunnet i eliteserien

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Her er laget mot Godset: Chidie starter på topp