Solskjær-erstatter: - Ole vil lykkes som manager

Trenerduo leder Cardiff i neste seriekamp.

BPI_MZE_85_Palace_v_West_Ham.2603811.jpg
  • Nicholas Bergh

Like før overgangsvinduet stengte tidligere denne måneden hentet Ole Gunnar Solskjær den klubbløse stopperen Danny Gabbidon til Cardiff.

Etter at det nå er klart at Solskjær er ferdig i Championship-klubben, er det plutselig Gabbidon som skal styre i Cardiff, sammen med Scott Young, som rykker opp fra rollen som akademitrener.

LES OGSÅ:

Les også

Bellamy takket nei før Solskjær tok Cardiff-jobben

På en pressekonferanse fredag ble det bekreftet at de to sammen skal ta ut laget til helgens kamp mot Derby. Gabbidon, som også spilte for Cardiff mellom 2000 og 2005, vil ikke utelukke at han og Young kan bli værende på lang sikt, selv om de i utgangspunktet kun har jobben inntil Cardiff finner en ny permanent manager.

— Man vet aldri. Spillere som har spilt for klubben, skjønner klubben sin. Noen ganger funker det, men det er opp til eieren (Vincent Tan, journ. anm.). Vi får se hva som skjer, sier Gabbidon på pressekonferansen ifølge walesonline.co.uk.

- Ole vil lykkes

Gabbidon antyder at kampen mot Norwich, der Cardiff gikk fra en 2-0-ledelse til 2-4-tap i løpet av en elendig andre omgang, ble avgjørende for Solskjærs fremtid.

— Ingenting overrasker meg i fotball. Små forskjeller gir utslag. Ved pause mot Norwich så ikke ting dårlig ut. Men resultatene og prestasjonene har ikke svart til forventningene, og nå er jeg og "Youngy" her. Vi vil prøve å forbedre resultatene, sier Gabbidon, som også kom med en støtteerklæring til Solskjær.

— Ole vil lykkes som manager. Han har hatt suksess allerede. Det går ikke alltid bra for managere hele tiden. Ikke alle klubber kan passe for alle managere, sier Gabbidon.

Les også

Norsk arroganse ble straffet igjen

— Han har imponert meg. Han vil komme sterkere tilbake etter å ha lært av denne erfaringen, fortsetter han.Han avviser at spillerne ønsket Solskjærs avgang.

— Lagmoralen har vært bra, alle gutta respekterte Ole og det han prøvde å gjøre. Det er en ærlig gjeng, ingen der inne ville skapt en anspent stemning. Det var ikke tilfellet i det hele tatt, det var en fotballbeslutning, sier Gabbidon.

Det virker som at Cardiff-styret har en vanskelig jobb foran seg når de nå skal ta fatt på trenerjakten. Blant dem som har blitt trukket frem som mulige kandidater er tidligere Stoke og Crystal Palace-manager Tony Pulis, Cardiff-legende Craig Bellamy og Dundee-manager Paul Hartley. Ifølge engelske medier skal imidlertid alle disse nå være uaktuelle.

Eikrem og Dæhli med i planene

Gabbidon ble også spurt om hva Solskjærs avgang vil bety for Cardiffs norske kontigent, som denne sesongen består av Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem.

Les også

Dæhli hyller Solskjær: «Uten deg...»

— Vi trenger alle sammen. Vi har virkelig gode spillere, og de (norske, journ. anm.) er blant dem. Å velge et lag mot Derby er vanskelig, for vi har mange gode spillere. Men vi vil at de skal være involvert, de vil spille. Eikrem snakket til meg om hvor mye han ønsker å spille. De vil spille en stor rolle, sier Gabbidon.- Dersom vi skal spille med Mats, må vi spille på en viss måte. Cardiffs filosofi har alltid vært å spille fin fotball, sier Gabbidon.