Fotball

Få ledige toppjobber til disse ledige trenerne

<p>Mange ledige fotballtrenere i Norge.</p>

hareide
  • Bernhard Veland

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

Mange norske topptrenere er for øyeblikket arbeidsledige, men jobbene i norsk toppfotball er ikke mange. Per i dag (fredag morgen) er det bare Aalesund og Vålerenga som er trenerløse, men her ventes avklaringer i løpet av kort tid.

Noen av de mest profilerte norske trenernavnene, som Kjetil Rekdal, Henning Berg og Trond Sollied er for øyeblikket på jobbjakt. Her er en oversikt over hvem som er ledige på markedet.

  • Vi har tatt med norske trenere med erfaring fra norsk eliteserie og/eller utenlandske klubber, samt utenlandske trenere med nylig erfaring fra norsk eliteserie, som vi mener kan være aktuelle. Mangler vi noen? Send en e-post til oss HER .

Henning Berg

Fikk nylig sparken som manager fra mesterskapsserielaget Blackburn. Har trent Lillestrøm og Lyn.

Aktuell: Har ikke blitt nevnt i tilknytning til nye klubber. Det spekuleres i at han går tilbake til sin jobb som ekspert i TV 2. ## Åge Hareide

Fikk sparken i Viking i juni. Siden har han trent svenske Helsingborg den siste halvdelen av fjorårets sesong.

Aktuell: Har blitt knyttet til Aalesund, men det skal kun ha vært spekulasjoner. Foreløpig ingen ny trenerjobb, men ifølge Hareide sa han nei til et tilbud fra en kinesisk klubb i høst.

Trond Sollied

Fikk sparken i belgiske Gent i høst. Har trent flere klubber i utlandet, men ledet også Rosenborg til gull i eliteserien i 1998. Aktuell: Ble «som vanlig» koblet til jobben som RBK-trener etter at Jan Jönsson ikke fikk fortsette, men som kjent ble Per Joar Hansen ansatt i Trondheim. Foreløpig ledig på markedet.

Steinar Nilsen

Ferdig som Brann-trener midt i 2010-sesongen. Før det hadde han suksess i Tromsø.

Aktuell: Har jobbet som ekspert for eliteseriesendingent til tv-kanalen MAX i to år. Ble koblet til jobben som Bodø/Glimt-trener, men den gikk til Jan Halvor Halvorsen.

Knut Tørum

Har trent både Rosenborg og Start i eliteserien. Måtte gå fra Start-jobben i juni 2011. Aktuell: Har jobbet noe som ekspert for tv, men er nå daglig leder for et treningssenter i Kristiansand. Har ikke utelukket en retur til fotballen, men er ikke blitt koblet til noe trenerjobber.

Arne Erlandsen

Har hatt trenerjobber på toppnivå, både i Norge og utlandet. Trente sist Ullensaker/Kisa til sin beste prestasjon noensinne, da laget spilte kvalik om opprykk til eliteserien i fjor høst. Fikk ikke fortsette.

Aktuell: Er foreløpig arbeidsledig.

Harald Aabrekk

Har trenererfaring fra blant annet Brann og Sogndal.

Aktuell: Jobber nå som speider i Aalesund, og ble nevnt da klubben skulle finne ny hovedtrener, noe som senere ble avvist fra klubben.

Kjetil Rekdal

Har trent Vålerenga og Aalesund i eliteserien, har også hatt trenerjobber i Belgia og Tyskland. Ferdig som Aalesund-trener etter årets sesong.

Aktuell: Én uke før jul sa Rekdal selv at han hadde takket nei til flere tilbud fra utlandet, men hadde ikke hørt noe fra norske klubber.

Tom Nordlie

En av de mest profilerte trenerne i Norge de siste 15 årene: Start, Odd, Viking, Sandefjord, Vålerenga er blant klubbene han har hatt ansvaret for. Sist var han trener for Kongsvinger i 1. divisjon i 2012. Aktuell: Har engasjementer utenfor fotballen, men det pleier ikke gå lenge mellom hver gang østlendingen er tilbake i sirkuset. Ble nevnt i forbindelse med den ledige jobben i Bodø/Glimt, men står foreløpig uten jobb.

Martin Andresen

Fikk sparken i Vålerenga etter årets sesong, eller som det heter: «Partene ble enige om å ikke fullføre kontrakten.» Sølvmedalje som best på fire år med treneransvar i Vålerenga.

Aktuell: Sier han vil tilbake til Stabæk — som spiller. Per nå virker det ikke som Andresen vender tilbake til treneryrket med det første.

Per-Mathias Høgmo

Valgte å slutte som Tromsø-trener etter flere år med suksess med Gutan. Har også trent blant annet Rosenborg og kvinnelandslaget.

Aktuell: Ventes å ta over som sjef i Vålerenga etter Martin Andresen. Ifølge NRK skal han i tospann med nåværende Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

Jan Jönsson

Fikk sparken i Rosenborg etter 3. plass i 2012. Har trent Stabæk til gull.

Aktuell: Ventes å takke ja til å trene Aalesund i løpet av kort tid.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien