Fotball

Rutinert back åpner for Start

Men Mounir Hamoud (29), som har vært en av eliteseriens beste backer, har ikke hørt noe fra sørlendingene.

RASK BACK: Mounir Hamoud i duell med Alexander Lind i kampen mellom Start og Strømsgodset på Sør Arena tidligere i år.
  • Pål W. Jørgensen

— Jeg er åpen for alt. Start er en fin klubb med en fin stadion, sier Mounir Hamoud til Fædrelandsvennen.

— Har du hørt noe fra dem?

— Nei, svarer Hamoud, som går ut av kontrakt med Strømsgodset etter denne sesongen.

Norsk-marokkaneren har, i følge riksmedienes spillerbørsen, vært en av de beste forsvarsspillerne i eliteserien denne sesongen – som venstreback i Strømsgodset.

Hurtigtoget spilte 26 kamper fra start på en posisjon som han egentlig ikke foretrekker.

— Jeg er først og fremst høyreback, det er der jeg føler jeg er best, sier Hamoud, som var svært nær en Start-overgang før han gikk Fra Bodø/Glimt til Strømsgodset i 2011. Den gang var en byttehandel som involverte Aram Khalili og Hamoud på trappene.

— Start trakk seg i siste liten, sier Hamoud.

Har mistet to høyrebacker

Start er klare på at de ønsker å forsterke i forsvaret og har mistet to høyrebacken i Glenn Andersen og Amin Nouri.

— Vi skal ha inn forsterkninger i det bakre ledd, én eller to mann, sier styreleder i klubben, Magne Kristiansen. Han vil ikke nevne navn.

- En høyreback?

— Høyreback/midstopper. Det kommer litt an på. Det er litt tidlig å konkludere, svarer Kristiansen, som sammen med resten av det sportslige apparatet i Start også leter etter en keeper og muligens en offensiv spiller.

Trolig kommer klubben til å hente tre-fire spillere utenfra.

Journalist Magne Jordan Nilsen i Drammens Tidende følger Strømsgodset tett. Han synes det er rart dersom Start er på utkikk etter en rutinert høyreback og ikke har tatt kontakt med Hamoud.

— Ingen i Drammen skjønner hvorfor han ikke fikk kontrakt her. Da vi la ut sak på at han ikke fikk fornyet kontrakt var folk i harnisk. Da vi la ut saken på Facebook tok det av i kommentarfeltet. Han har vært en av Strømsgodsets beste spillere i år og kan spille på begge sider. Han er også meget godt likt i spillergruppen, sier Nilsen.

Norbye aktuell

Tidligere i høst skrev Finnmark Dagblad og Nordlys at Start har tilbudt kontakt til Tromsøs høyreback Hans Norbye – også han er på utgående kontrakt.

Norbye har de siste ukene avslått to kontraktstilbud fra Tromsø. Tore Rismo, Norbyes rådgiver, uttaler følgende om Start.

— Start er like aktuelt eller like uaktuelt som alt annet. Start er en bra klubb fra en fin by, men i likhet med Tromsø sliter de med økonomi. Derfor kan det være vanskelig både for dem og andre klubber som sliter med økonomien å være konkret nå, sier Rismo.

- Betyr det at dere er forberedt på å vente med å ta et valg?

— Ja. Vi er forberedt på at det kan drøye i tid før valget tas, svarer Rismo.

- Kan du bekrefte at Start er an aktuell klubb?

— Nei. Men det er flere norske og skandinaviske klubber som er interessert i Hans. Det blir ikke noe problem for ham å finne et sted å spille fotball, svarer Rismo.

Start har per nå kun en høyreback i stallen i 2014. Jon Hodnemyr (18) fikk eliteseriedebuten i siste serieomgang mot Vålerenga.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien