Fotball

- Grovt overtramp

<p><strong>OSLO:</strong> Skeid hevder Vålerenga hentet to spillere uten at Skeid var informert. VIF vil ikke kommentere. – Sanksjonerbart hvis det er tilfelle, sier NFF.</p>

FotballTippeligaen 2006 05.11.2006Molde v sANDEFJORD 2-3Foto: Richard Brevik - DigitalsportArild stavrum -trener molde Foto: Richard Brevik

 • 100 % Fotball

Ifølge Skeid-trener Arild Stavrum er Dawda Leigh (22) og Mostafa "Mos" Abdellaoue (20) enige med Vålerenga og i ferd med å skrive kontrakt.

– Vålerenga har tatt kontakt med de to spillerne og forhandlet om kontrakt med dem uten at Skeid har vært informert om det, sier Stavrum.

Den profilerte treneren og eks-proffen reagerer spesielt på at han og laget fikk vite om overgangene i timene før "årets viktigste kamp", bortekampen mot Ranheim lørdag. Skeid vant 3-2 og er 11 poeng foran trønderne fem runder før slutt – og så godt som klare for neste års 1. divisjon.

– Kampen gikk heldigvis bra, men det kunne verken vi eller Vålerenga vite på forhånd. Oppladningen ble forstyrret, og jeg syns det var direkte uprofesjonelt og på grensen til skandaløst av Vålerenga å gjøre det på den måten. Jeg syns også NFF bør gå inn i saken, sier Arild Stavrum til Aftenposten.

Forstår spillerne

Han sier forholdet til spissduoen som forsvinner er det samme som før.

– Jeg vil understreke at jeg ikke har noe problem i forhold til spillerne. Jeg har full forståelse for at så gode spillere vil prøve seg høyere opp i systemet, og vil behandle de to på vanlig måte ut sesongen.

– Det er Vålerengas fremgangsmåte jeg reagerer på. Et grovt overtramp, mener 36-åringen som på 90-tallet var en av de tre S'ene i Molde og som senere var spiss i Stabæk, Helsingborg, Aberdeen og Besiktas.

– Etter min mening er det direkte brudd på reglene, sier han.

"Ikke signert"

I Vålerenga er det avtroppende sportsdirektør Jan-Erik Aalbu som håndterer spillerovergangene. Han vil ikke kommentere Skeids kritikk.

"Sier ingenting om eventuelle overganger før ting er i orden. Vi har ikke signert noen og derfor ingen kommentar", melder Aalbu på sms.

Dawda Leigh og Mostafa Abdellaoue har begge Skeid-kontrakter som går ut etter denne sesongen, men det forandrer ikke saken.

– Man skal uansett skriftlig informere spillernes nåværende klubber, det står i reglementet, bekrefter Stein Pedersen, spesialkonsulent i NFF for spilleroverganger og kontrakter.

Hvis Skeids versjon av saken er korrekt, kan Vålerenga risikere straff, ifølge Pedersen.

– Da vil det være et sanksjonerbart forhold, og det blir en sak i seg selv hvis Skeid bringer den inn.

– Faktum i saken vil avgjøre hva en eventuell reaksjon blir, sier spesialkonsulent for Lov og Reglement, Thor Grønnerud.

Men i verste fall risikerer Vålerenga bot. Ikke for eksempel trekk av poeng.

– Det har vi aldri vært inne på i den sammenhengen, sier Grønnerud.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  VIF-talent til Skeid

 2. FOTBALL
  Publisert:

  VIF-avtale gir Skeid pusterom

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Moa-avtalen drøyer til onsdag

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Skjebneår for VIF-talent

 5. FOTBALL
  Publisert:

  - Kroppen orket ikke mer

 6. FOTBALL
  Publisert:

  - Vi vil spille sammen