Fotball

Ekspert: - Hvis man skal slå Italia, så er det nå!

Tidligere fotballspeider og Monaco-direktør Tor-Kristian Karlsen mener Norge har en gyllen sjanse på Ullevaal tirsdag.

Tirsdag kommer den første, store testen for Per-Mathias Høgmo og Norge. Tor-Kristian Karlsen mener mulighetene er gode mot Italia.

 • Lars Anders Vestad

Italia har et mislykket VM-sluttspill bak seg, og går inn i den første kvalifiseringskampen til EM uten flere av sine nøkkelspillere. Til tross for at forsvarsbautaen Giorgio Chiellini, ballkunstneren Andrea Pirlo og stjernespissen Mario Balotelli mangler, er det et slagkraftig mannskap som gjester Ullevaal tirsdag.

Tor-Kristian Karlsen er tidligere speider og direktør for Monaco, og jobber nå som rådgiver og skribent. Karlsen følger italiensk fotball tett, og mener Norge har en gyllen mulighet i EM-kvalifiseringens første kamp.

— Dette er absolutt ikke umulig. Norge har fordelen av å spille på hjemmebane, og samtidig befinner Italia seg i litt samme situasjon som det norske laget. De har flere nye spillere med få landskamper, deriblant spissparet, i tillegg til en midtbane og ei forsvarsrekke som mangler Chiellini og Pirlo. Hvis man skal slå Italia, så er det nå, sier Karlsen til Rbnett.

Ny spillestil

Tor-Kristian Karlsen. Foto: Scanpix

Selv om det italienske laget har lagt bak seg et særdeles skuffende VM-sluttspill, som endte med at laget røk ut allerede på gruppestadiet og landslagssjefen trakk seg, har de en fryktinngytende statistikk fra tidligere kvalifiseringer. De asurblå har gått gjennom tre mesterskapskvalifiseringer på rad uten å tape, og nå skal nyansatte Antonio Conte forsøke å føre det seiersvante laget videre. — De har fått inn en ny trener med en ny måte å spille fotball på, men det er vanskelig å si hva det vil bety i morgen. På sikt vil Conte innføre en skikkelig kraftfotball med aggressivitet og høyt press, men akkurat nå tror jeg ikke han har spillermateriale til å spille den fotballen han ønsker, sier han - og fortsetter:

— Jeg tror vi kommer til å se et italiensk lag som er mer villig til å ta føringen enn hva som var tilfelle under tidligere sjefer. Jeg tror også Conte, som er ny, ønsker å markere seg og vise at han kan gjøre Italia til et vinnerlag igjen.

Full klaff

Selv om det ligger an til å bli fullsatt på Ullevaal i morgen, er ikke forventningene til det norske laget all verden. Som den italienske journalisten på pressekonferansen på Ullevaal sa til Høgmo, som har én seier på elleve kamper som landslagssjef: «I Italia hadde du blitt drept».

Les også

- Vi må legge vekk den norske gjestfriheten

Tor-Kristian Karlsen tror muligheten er god, dersom Norge klarer å få maksimalt ut av spillerne sine. — Norge må spille på det de er flinke til, som det fysiske og dødballene, og ikke la Italia spille sitt spill. De må være varsomme på oppspill, ikke gi spissene deres rom og sånne grunnleggende ting. Jeg tror det blir en sjansefattig kamp, men hvis Norge er i riktig stemning og får det beste ut av nøkkelspillerne sine - hvem vet? Kanskje får vi en seier, avslutter Karlsen.

 1. Les også

  - En mulighet til å begeistre

 2. Les også

  Italienske journalister usikre på Contes lag

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Italias herrelandslag fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Italienske journalister usikre på Contes lag

 2. FOTBALL

  Italiensk stjerneduo ute mot Norge

 3. FOTBALL

  Norge slipper å møte de største italienske stjernene

 4. FOTBALL

  Italia imponerte i generalprøven før Norge-kampen

 5. FOTBALL

  Ekspertens dom spiller for spiller: Så mye bedre er Italia enn Norge

 6. FOTBALL

  Italia lover Norge tøff motstand