«Neste sesong starter allerede nå»

SUPPORTER: En god avslutning legger grunnlaget for neste sesong, skriver Johan Selvig.

Viking-blogger Johan Selvig mener det er viktig at Kjell Jonevret og hans mannskap avslutter årets sesong sterkt. Ikke bare med tanke på plasseringen i 2016-sesongen, men også på grunn av neste sesong.

Start hadde gått 450 dager uten å vinne en seriekamp, før de sist helg slo Haugesund 1-0 på Sør Arena.

Lasse Sigurdsen ble matchvinner for sørlendingene, og mottok hyllesten fra et heller fåtallig publikum.

Kan så de gule sørlendingene gjenta bedriften mot Viking i dagens kamp?

Les også

Viking-treneren ble glad da Start endelig vant

Ofte gir en slik seier en forløsende effekt for lag, ved at de gjerne vinner den påfølgende kampen. Høye skuldre blir senket, og selvtilliten blir mange hakk større.

Johan Selvig, Viking-blogger for Aftenbladet.

Bør så Viking tillate seg å gi Start muligheten til å ta med seg 3 poeng hjem til Kristiansand?Mange vil nok mene det er en skam hvis Viking taper dagens oppgjør. Et så dårlig lag som Start skal uansett slås. Realiteten er nok mye jevnere enn som så. Hvis en ser på troppene de to lags trenere besitter, er det utrolig mange likheter.

Begge lag har rutinerte målvakter, Begge lag har rutine i forsvar, samt noen rutinerte midtbanespillere, bagge lag har urutinerte spillere på topp og begge lag har satset på spennende nigerianere. Hva er så forskjellen ?

Les også

Disse eier Viking nå

(for abonnenter)
Jeg har tidligere nevnt at Vikings trenerduo har gjort en imponerende jobb utifra de ressursene og situasjonene som har oppstått i årets sesong. Samtidig var de heldige med at resultatene gikk deres vei i starten, slik at de unge spillerne fikk spilt på seg trygghet. Det medførte at trenere og spillergruppen fikk ro til å konsentrere seg om det sportslige. Tenk det rabalderet det hadde blitt hvis de sportslige resultatene hadde uteblitt, i tillegg til alt det økonomiske styret det har vært i 2016. Da er nok sjansene store for at Viking ikke hadde sett så veldig annerledes ut enn Start på tabellen i tillegg. Det er ofte marginer som er avgjørende i fotball, og Vikings sesong kunne fort sett annerledes ut hadde Deshorn Brown satt et par av sjansene han fikk i første serierunde mot VIF.

Start har hatt en tøff sesong, men problemet startet egentlig i fjor høst. De gikk hele 15 kamper uten seier i serien, og det problemet ble automatisk dratt inn i denne sesongen. En svak avslutning på sesongen blir ofte tatt med seg inn i påfølgende sesong, akkurat som en sterk sesongavslutning ofte blir tatt med inn i den nye, som Leicesters 2015/16-sesong er et tydelig bevis på.

Viking sitt hovedfokus bør ikke være på tabellplassering, men ta kamp for kamp, slik at de får en sterk poengemessig avslutning på sesongen. Gjennom en sterk sesongavslutning vil mye av grunnlaget til en vellykket 2017 sesong være lagt. Faren er alltid at Viking nå ligger trygt plassert på tabellen og har kun en plassering å spiller for. Blir det fokuset til spillerne og trenerne kan fort resultatene butte imot, og vi får en lang sesongavslutning som dras inn i forberedelsene til 2017-sesongen.

Så gutter, legg vekk tabellen og prester opp mot maks i hver kamp. Da kommer en høyt på tabellen, og en får lagt et godt grunnlag for 2017-sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering