Vålerenga forhørte seg om TIL-talent: - Vi hadde ingen interesse av å selge

Vålerenga har nylig sjekket ut mulighetene for å sikre seg TIL-spiller Mikael Norø Ingebrigtsen (20) før sesongstart.

AKTUELL: Mikael Norø Ingebrigtsen kunne blitt Vålerenga-spiller i mars.

VIF har lenge hatt øynene på Ingebrigtsen, og etter det iTromsø kjenner til, skal Oslo-klubben ha vært i direkte kontakt med TILs klubbledelse for å se på muligheten for en overgang noen dager før overgangsvinduet stengte 31. mars.

Sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL bekrefter at han er kjent med interessen fra osloklubben.

- Det har ikke vært noen formell kontakt fra Vålerenga til meg, men via agenter har vi hørt det, svarer sportssjefen til iTromsø.

KOMMENTAR:

Les også

«Noe er veldig galt i forholdet mellom TIL og Tromsø – og klubben finner ikke ut av det»

Åpner for sommersalg

Han forteller at TIL ga en tilbakemelding om at det ikke var aktuelt for dem å selge Ingebrigtsen like før seriestart.

- Fra vår side hadde vi ingen interesse av å selge Mikael nå. Vi har en tanke om at han kan være aktuell for et salg til sommeren. Men det må være for den rette summen, sier TILs sportssjef til iTromsø.

En årsak til at Ingebrigtsen er aktuell for et salg da, er at kontrakten med TIL går ut sommeren 2018. Det betyr at dersom TIL skal få skikkelig betalt, må han selges i juli eller august i år dersom kontrakten ikke forlenges. Like fullt advarer sportssjefen potensielle interessenter:

- Han er et egenutviklet produkt, vokst opp i klubben og har fått en kontrakt tidligere. Vi har utviklet han til en U21-landslagsspiller. Det er ingen norske klubber som kan forvente å hente han på billigsalg, sier Johansen til iTromsø om Ingebrigtsen som spilte fra start da TIL spilte 1–1 mot Brann i serieåpningen søndag.

- Kan det bli aktuelt å gå inn i dialog om ny kontrakt med Ingebrigtsen?

- Med tanke på hans nåværende kontraktssituasjon så er det to muligheter som kommer opp. Det ene er å forlenge avtalen, det andre er å selge. Vi ønsker ikke å gå inn i januar med et halvt år igjen av den kontrakten, svarer Svein-Morten Johansen.

- Kommenterer ikke enkeltspillere

Vålerenga var aktive på overgangsmarkedet inn mot "Deadline Day" forrige fredag. Mohamed Keita (Lech Poznan, lån), Abdisalam Ibrahim (Viking), Bård Finne (Køln) og Daniel Berntsen (Djurgården) ble hentet inn de siste ukene før vinduet stengte. De har også ifølge VG fått avslått et bud på Bodø/Glimts Mathias Normann. Og samme dag som overgangsvinduet stengte fikk de ifølge Stavanger Aftenblad nei på et tomillionersbud på Vikings Kristoffer Haugen.

Om interessen for Mikael Norø Ingebrigtsen sier daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, dette:

- Det vi gjør i alle vinduer er å ha en grundig research av alle spillere. Vi bidrar aldri til spekulasjonen knyttet til enkeltspillere og overganger, sier Espeseth til iTromsø.

Byttehandel?

TIL-trener Bård Flovik bekreftet i oktober til Nordlys at han hadde kontaktet Vålerenga sommeren 2016 med tanke på en overgang for Herman Stengel. Nå er Stengel inne i sitt siste kontraktsår med Vålerenga, og potensielt en spiller som kunne gått motsatt vei i en byttehandel mot Norø Ingebrigtsen.

- Det kan jeg ikke gå inn på, ikke kommentere, og det ikke kommet inn noe konkret i denne omgang, svarer Svein-Morten Johansen til iTromsø på spørsmål om en byttehandel har vært diskutert.

Stengel (21) på sin side ble først kjent som en del av overgangssaken med Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga som også havnet i retten.

Stengel har vært i Vålerenga siden 2014, og har 98 kamper og fire mål i Eliteserien. Trass i at han bare er året eldre enn Ingebrigtsen, debuterte han på øverste nivå allerede i 2011 for Stabæk.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk