Fotball

Jostein Grindhaug: – Nok sjanser til å vinne

Haugesund er eliteseriens minst målfarlige lag. Slikt gir ikke poeng i Ålesund.

Haugesunds trener Jostein Grindhaug fortviler på Sunnmøre. Foto: NTB Scanpix

 • Sveinung Nedregotten

Aalesund – Haugesund 2-1: – I dag sleit vi i begge boksene. Vi slapp AaFK for enkelt til foran eget mål, samtidig var vi ikke effektive nok framover, sier Haugesunds trener Jostein Grindhaug.

Store sjanser

Vi telte minst seks feite Haugesund-sjanser i kampen, men bare en av dem ble satt i mål, av Simon Diedhiou i det 68. minutt. Da hadde allerede den samme Diedhiou brent tre store mulighter, to alene med keeper og en på et skudd i tverrliggeren.

Les også

Magiske minutter sikret AaFK-seier

– Dette er litt typisk for oss i år. Nå har vi hatt to kamper på rad der vi produserer bra med sjanser, men ikke får med oss mål og poeng. Vi er veldig ineffektive, sier Grindhaug, som får støtte i målforskjellen.Den viser at Haugesund er eliteseriens klart minst målfarlige lag, med bare ti scoringer på 12 kamper. Slikt gir nedrykksstrid.

Tam Gytkjær

Christian Gytkjær, som scoret 26 mål på sine to foregående sesonger for Haugesund, har i år bare nettet en gang. I dag var han nok en gang usynlig. I stedet var det spissmakker Diedhiou som kom til sjanser og som scoret, hans femte for sesongen.

– Simon (Diedhiou) er en god gutt og et bra råmateriale. Han trenger å trene litt avslutningsteknikk, men han vil bare bli bedre, sier Grindhaug om senegaleseren som tidvis herjet med AaFK-forsvaret.

– Samtidig er det klart at vi savner målene fra Gytkjær. Det er vel grunnen til at vi bare har 12 poeng og ligger i bunnen.

Dårlig statistikk

Med tapet i dag fortsatte Haugesund sin elendige trend i Ålesund. På seks eliteseriekamper har «araberne» fem tap og en uavgjort i jugendbyen.

– Hvorfor statistikken er slik har jeg ikke noe godt svar på. Vi tenkte i hvert fall ikke på det i dag. Vi gikk «all in» og lot det stå til – med et offensivt mannskap for tre poeng. Det kunne fort gått bra, men dessverre var vi ikke gode nok, sier Grindheim.

Vi fulgte kampen direkte

 1. Les også

  Festfotball da Ranheim valset over høytflyvende Hødd

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesund FK
 3. FK Haugesund
 4. Fotball 1. div

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Strømsgodset ydmyket av Haugesund: - Det ble stygt

 2. FOTBALL

  Ajer fikk krampe i begge leggene før 2-0-målet

 3. FOTBALL

  Ingen Martin Andresen-effekt - Sandefjord nærmer seg stupet

 4. FOTBALL

  Thrandarson starter mot Haugesund

 5. FOTBALL

  - Start ser sikkert på oss som en overkommelig motstander

 6. FOTBALL

  Her er Aalesunds skrekktall