Fotball

Stefan Johansen og Fulham rykket opp til Premier League med ti mann

Aston Villa og Birkir Bjarnasons opprykksdrøm ble knust.

FULHAM - ASTON VILLA 1–0

Stefan Johansen og Fulham kan juble for opprykk til Premier League etter 1-0-seier over Aston Villa i opprykksfinalen på Wembley. Tom Cairney ble matchvinner. Birkir Bjarnason satt hele kampen på benken for Aston Villa.

Fulham var klart best i første omgang, men ble hardt presset etter pause, ikke minst da laget måtte spille de siste 20 minuttene pluss tilleggstid i undertall etter at midtstopper Denis Odoi ble utvist.

Laget måtte i avslutningen også greie seg uten viktige Stefan Johansen, som haltet ut med skade omtrent samtidig med at Odoi gikk i garderoben.

Til skuffelse for prins William, som er Aston Villa-tilhenger og var blant de nervøse tilskuerne til kampen om Premier League-milliardene og de store kampene, holdt Fulham unna.

– Mange avskrev oss da vi ikke greide direkte opprykk og sa at vi måtte endre stilen vår. Folk var kritiske, men fotballen vant i dag, sa matchvinner Cairney til Sky Sports.

Under Slavisa Jokanovic er Fulham et spillende lag med en stil man finner oftere i Premier League enn i mesterskapsserien.

Les også

Bjarnason nyter suksessen – gir Viking-treneren mye av æren

Pasningsfot

Stefan Johansen har en av lagets mange gode pasningsføtter, og han viste den fram da Fulham tok ledelsen halvveis i første omgang, da han med et presist framspill fant Ryan Sessegnon.

Fulhams 18-åring viste hvorfor han regnes som et av de største talenter i engelsk fotball da han vendte av en motspiller, satte fart mellom noen andre og tredde en perfekt pasning gjennom til Tom Cairney.

Den skotske landslagsmannen møtte ballen med en behersket avslutning utenfor keepers rekkevidde og inn i lengste hjørne.

– Vi har ført denne klubben tilbake dit den hører hjemme. Nå er jag så sliten at jeg ikke kan føle beina mine, sa spissen Aleksandar Mitrovic etter kampslutt.

Stefan Johansen og hans Fulham er klar for Premier League etter seier i opprykksfinalen mot Aston Villa på Wembley.

Eide Wembley

Fulhams amerikanske eier Shahid Khan har planer om å kjøpe Wembley, men i første omgang var det som hvittrøyene allerede eide den berømte arenaen. Fulham hadde ballen nesten hele tiden og skapte stort sett det som var av sjanser.

Villa-stjernen Jack Grealish ble tatt hardt de gangene han prøvde seg, noe som kostet Fulham et par gule kort. Det kunne blitt verre, for Ryan Fredericks var heldig som ikke ble utvist da han rett foran Villa-benken tråkket på en liggende Grealish.

Sessegnon og Aleksandar Mitrovic hadde gode sjanser til å øke ledelsen før pause, men lyktes ikke med avslutningene.

Grealish hadde Villas eneste sjanse før pause da Robert Snodgrass i det 39. minutt fant ham med et lurt frispark, men avslutningen gikk over fra spiss vinkel.

Les også

Stefan Johansen med målgivende – Fulham klar for opprykksfinale på Wembley

Det var god kok på Wembley lørdag kveld.

Villa våknet

Etter pause kom Aston Villa på banen som et annet lag og la for første gang Fulham under press. Særlig hadde Grealish våknet til liv, og han kom til flere gode sjanser. Den største hadde han kvarteret ut i omgangen da han tråklet seg forbi flere Fulham-spillere inne i feltet og skjøt fra god posisjon. Keeper Marcus Bettinelli holdt seg på beina og stoppet skuddet i kroppen.

Grealish var en svært sentral spiller i kampen. Han var heldig som slapp med gult kort da han taklet Cairney stygt, men noen minutter senere ble han selv offer for en ny stygg takling som førte til at Fulham-stopper Odoi fikk sitt annet gule kort og ble utvist.

Stefan Johansen, som lå nede i slutten av første omgang, men trosset smertene og spilte videre, måtte gi seg omtrent samtidig.

Den norske landslagskapteinen hadde en stor sjanse i det 68. minutt da han ble spilt fram av Sessegnon etter Mitrovics ballerobring høyt på banen. Skuddet fra 16 meter gikk over.

Villa presset hardt mot slutten, men de virkelig store sjansene uteble, og Fulham kunne juble.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Stefan Johansen
  2. Premier League
  3. Aston Villa
  4. Fulham FC