Fotball

«Her er håpet vi må klamre oss til»

Det er ikke så mye mer igjen å drømme om denne sesongen, men kan vi håpe på et siste krafttak som gir oss et løft inn i vinteren?

Viking-blogger Hans Petter Jørgensen.
  • Hans Petter Jørgensen

Luften gikk litt ut av publikum etter semifinale-tapet mot Sarpsborg. Det virker som det samme har skjedd med spillerne. At det ble tap borte mot RBK var som forventet, men mot LSK og Tromsø så laget flate og blodfattige ut. Kan det være at Vikings tradisjonelle høstsprekk har kommet seint, men godt?

Styrken til årets Viking lag har vært at laget har reist seg igjen etter skuffende tap. Den reaksjonen har vi ikke sett etter det sure cuptapet. Håpet må være at nedturen i Tromsø vekker revansjelyst hos spillerne.

Les også

Rekordtidlig seriestart for Tippeligaen 2016

For det er fortsatt noe å spille om. Det er bare ett poeng opp til Odd og fjerdeplassen. Slår vi Stabæk søndag kveld, er det bare tre poeng som skiller oss og laget fra Bærum.

Problemet er selvsagt at vi er avhengige av nærmest full pott i de siste tre kampene for å klatre på tabellen. I tillegg må lagene foran oss avgi poeng. Det kan skje, men har vi troen?

Jeg vakler i troen selv, men jeg vet også at det ikke er umulig. Vi har gitt Stabæk bank på stadion før og Molde på bortebane har også vist seg som en overkommelig oppgave. Selv med Solskjær i managerdressen. Det må uansett være dette som er målet for Viking nå på tampen av sesongen. En god avslutning har uansett verdi selv om tabellplasseringen ikke blir som ønsket. Publikum husker ikke det gode spillet i juli, de husker de siste kampene før vintermørket tar oss.

Les også

Bryne og Viking i rød sone

Vi er, som sagt, avhengige av at lagene foran oss på tabellen avgir poeng. Noe kan vi fikse selv ved å slå Stabæk på søndag. I samme serierunde tar Strømsgodset i mot Rosenborg på hjemmebane. Der kan det også bli poengtap for Godset. Gjør Viking jobben søndag kveld, kan vi få en tabell som viser følgende stilling:

2. Stabæk 53 poeng

3. Godset 52 poeng

4. Odd 51 poeng

5. Viking 50 poeng

Jeg regner det som rimelig sikkert at Odd slår Sandefjord på hjemmebane. Vår mulighet til å passere Fagermo og kompani ligger i Odds bortekamp mot Vålerenga i neste serierunde. At ustabile VIF skal slå Odd på Ullevaal er langt fra sikkert, men det er der jeg ser for meg at Odd kan snuble.

Stabæk har igjen Start på hjemmebane og Glimt på bortebane. Godset har Sandefjord på bortebane og VIF på hjemmebane som sesongens to siste. Det kan selvsagt komme poengtap her, men sannsynlig er det ikke.

Faktum er at Viking har det klart tøffeste programmet av de fire konkurrentene. Det gjør at håpet om en god slutt på Tippeligaen 2016 er relativt tynnslitt. Det er likevel det håpet vi må klamre oss til, både publikum og spillere.

Hva tror du? Hvilket av lagene foran oss tror du snubler? Har du troen på at Viking kan klatre?

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK