Fotball

Deila: - Det blir et rotterace om ligatittelen

Ronny Deila er fornøyd med måten Celtic slo tilbake på i mandagens seier over Kilmarnock.

TILFREDS: Ronny Deila jubler for Celtics seier over Kilmarnock mandag kveld. Foto: NTB scanpix

 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

KILMARNOCK — CELTIC 0-2

Celtic gjorde én av sine beste kamper under Ronny Deilas ledelse og Stefan Johansen bidro med en målgivende pasning i 2-0-seieren mot Kilmarnock mandag.

Det gjør at Celtic, med én kamp mer spilt, ligger ett poeng bak Aberdeen i toppen av taballen.

— Vi er tilbake på riktig spor. Vi kommer til å fortsette med å vinne kamper, og om Aberdeen gjør det samme, vil det bli et rotterace frem til siste slutt, sier Deila ifølge Herald Scotland.

Nordmannen var svært lite fornøyd med den målløse romjulskampen mot Ross County. Derfor var han tilfreds med måten spillerne responderte på i mandagens kveldskamp.

— Det var et veldig godt svar fra spillerne, fastslår Deila.

Ineffektive

Effektiviteten har vært Celtics akilleshæl i flere kamper denne sesongen, og misbrukte sjanser ble det mange av også mandag.

Stefan Johansen kunne sendt Celtic i ledelsen allerede etter ti minutter da han kombinerte fint med Stefan Scepovic. Nordmannens avslutning fra litt spiss vinkel var imidlertid ikke god nok og ble blokkert.

Manager Deila skulle få mer å rive seg i håret over. Etter drøyt 20 minutter fikk Kris Commons tid og rom til å avslutte fra åtte meter, men med venstrefoten banket han ballen svakt over mål.

Forsvarsmål

Deila valgte å plassere klubbens svenske stjernespiss John Guidetti på benken mandag. Telemarkingen satset på Liam Henderson og Stefan Scepovic som angrepsduo fra start. Da ledermålet kom ti minutter før pause, var det imidlertid ingen av spissene som sto bak.

I stedet fosset venstreback Emilio Izaguirre fram på kanten og fikk ballen servert av Stefan Johansen i god posisjon. Avslutningen som fulgte var en angriper verdig. Med et volleyskudd i lengste hjørne sendte 28-åringen fra Honduras gjestene i ledelsen.

Dermed kunne Deila omsider finne fram smilet på sidelinjen.

Store sjanser

Rett før pause kunne Kris Commons ha økt Celtics ledelse da han ble vakkert frispilt i boksen, men skuddet ble avverget av Kilmarnock-keeper Craig Samson.

Det manglet ikke på store Celtic-sjanser i andre omgang heller, men først 20 minutter før slutt kom 2-0-målet som gjorde at manager Deila kunne puste litt lettere. En corner fra Stefan Johansen havnet på hodet til midtstopper Ambrose, og foran mål flikket Stefan Scepovic ballen videre inn i nettet.

— Jeg er veldig fornøyd. Første omgang var strålende. Vi presset og kontrollerte kampen, men skulle selvfølgelig scoret flere mål. 2-0 er uansett bra, sa manager Deila til Sky Sports etter kampen.

 1. Les også

  Celtic-kamp utsatt på grunn av overvann

 2. Les også

  Deila fikk ødelagt juleutflukt med døtrene

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Celtic FC
 3. Ronny Deila

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Celtic vant uten Stefan Johansen

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Reserven skjøt Deilas Celtic til storseier

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Celtic lekte seg til semifinale

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Deila og Celtic økte serieledelsen

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Stefan Johansen scoret igjen for Celtic

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Marerittminutter ødela for Celtic i Europa