Sjekk Ronaldos stikk til Real Madrid-ledelsen

Går i front for å beholde treneren.

KLAR MELDING: Cristiano Ronaldo viste lørdag kveld sin støtte til trener Carlo Ancelotti via sosiale medier. Tidligere lørdag ble han byttet ut for Martin Ødegaard, som fikk sin debut for Real Madrid.
  • Daniel Røed-Johansen

Martin Ødegaard fikk lørdag kveld Real Madrid-debuten da han ble byttet inn i sesongens siste seriekamp mot Getafe. 16 år og 158 dager gammel blehan tidenes yngste Real Madrid-spiller.

Debuten vil gå inn som et stort øyeblikk i norsk idrettshistorie, men i Madrid handler det mer om trener Carlo Ancelottis fremtid i klubben.

Les også

Ødegaard fikk klem av Ronaldo da han endelig fikk debuten

Lørdag kveld kastet lagets store stjerne Cristiano Ronaldo seg inn i diskusjonen. På Instagram la han ut et bilde av ham sammen med Ancelotti. Til bildet står følgende tekst: «Stor trener og fantastisk person. Jeg håper vi jobber sammen neste år.» Ronaldo publiserte budskapet også på sin Twitter-konto.

roonny.PNG

Budskapet vil ventelig bli dårlig mottatt av klubbpresident Florentino Pérez. Ronaldos beskjed blir oppfattet som en klar melding til Real Madrid-toppen. Spanske medier har meldt at Pérez har bestemt seg for å fjerne Ancelotti, til tross for at italieneren tok Real Madrid til deres 10. Champions League-trofé sist sesong.Ancelotti skal også være svært populær i spillergruppen, noe Ronaldos beskjed vitner om.

Les også

Spanske medier: Real Madrid-sjefen får sparken etter kveldens kamp

— Fremtiden er klar

Etter fredagens pressekonferanse før Getafe-kampen ble Ancelotti klappet ut av lokalet av pressen. Ancelotti svarte applausen med en irettesettende pekefinger, for å indikere at han ikke er ferdig i klubben.

I etterkant av lørdagens sesongavslutning fikk Ancelotti igjen en rekke spørsmål om egen fremtid.

— Fremtiden er klar. Jeg fortsetter enten her i Real Madrid eller jeg tar ett års pause, fastslår Ancelotti.

Real Madrid hadde en glimrende start på sesongen, men formen har vært sviktende i vårsesongen. Det er vondt for en kravstor klubbledelse å se Barcelona stikke av med ligatttelen. Og i semifinalen i Champions League ble Juventus for sterke.

— Jeg tror vi skal i møter neste i neste uke for å bringe klarhet i klubbens framtidsplaner. Slik er fotballen, spesielt i en klubb som Real Madrid er det vanlig at det stilles spørsmål etter en sesong der det ikke gikk så bra, sier Ancelotti.

Han er fast bestemt på at han selv ønsker å fortsette.

— Jeg vil bli. Dersom klubber sier jeg ikke kan det, blir jeg ikke glad. Men slike ting skjer ofte i fotballen, og det vil ikke være første gang det skjer her. Jeg har selv opplevd dette i Juventus, Chelsea og PSG, hvor jeg ble bedt om å gå, sier Ancelotti.

De neste dagene vil vise om han får ønsket oppfylt.