Fotball

Molde-treneren ser frem til å møte kompisen

Han kunne vært Kjell Jonevrets assistent i Viking. Nå møter Erling Moe svensken i duell på sidelinja.

KOMPISER: Erling Moe (t.v.) var Kjell Jonevrets høyre hånd da svensken var MFK-trener (2007-2010). Jonevret ville også ha med Moe til Viking da han ble hovedtrener der, men Moe valgte å bli i Molde og MFK. Her er de to kameratene avbildet i Tyskland hvor de diskuterer før Moldes Europa League-kvalifiseringskamp mot Stuttgart i 2010.
  • Martin Brøste

MOLDE: I kveld spiller MFK om semifinale i cupen når de gjester Viking i Stavanger. Kjell Jonevrets menn har hatt en god sesong, og ligger foreløpig åtte poeng foran Molde i eliteserien. Erling Moe er fortsatt midlertidig hovedtrener for MFK, og møter mannen han jobbet med i tre og et halvt år da Jonevret var MFK-trener. Moe innrømmer at de to fortsatt snakker sammen.

– Vi sender hverandre noen meldinger og en telefon i ny og ne. Så vi holder fortsatt kontakten. Han er en god kompis av meg, forteller Moe.

Viking-tilbud

Sommeren 2012 tok Jonevret over jobben som hovedtrener i Viking, og ville ha med Moe i trenerteamet. Etter nøye overveielse fant imidlertid Moe ut at det beste var å bli i Molde.

– Kjell ville ha meg med, og det var noe jeg tenkte grundig over. «Kjelle» er en fin mann å jobbe med, men jeg landet på å være her, forteller Moe.

– Hvorfor ble du i Molde?

– Det er fordi vi har hatt mye spennende på gang i mange år i denne klubben. Det har vært en fantastisk plass å være. Og så er det her jeg har familien. Det har stemt veldig bra for meg og Molde i årene som har vært, sier den midlertidige MFK-treneren.

Gleder seg

Kjell Jonevret innrømmer til Romsdals Budstikke at Moe er en mann han gjerne skulle hatt i Viking.

– Vi trives godt sammen. Han er en dyktig mann, og en bra fyr som fungerer godt i en gruppe. Men man vet aldri hva framtida bringer. Vinner vi mot Molde, så får han kanskje sparken. Da skal vi ta imot ham med åpne armer i Stavanger, sier Jonevret og ler.

Svensken ser fram til å møte kompisen på sidelinja, men håper selvsagt Moes gutter går på en smell i Stavanger.

– Det blir gøy. Erling er veldig dyktig, og jeg tror han er populær i spillergruppa der. Men i denne kampen håper jeg selvsagt at det skal gå skeis for ham, sier Jonevret.

– Det skal bli artig. Det skal bli en fin liten trenerkrig på benken også dette, sier Moe om dagens møte.

– Som med meg

Jonevret har fått med seg den siste ukas hendelser i MFK. Han ble overrasket over at Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen fikk sparken i klubben.

– Jeg vet ikke så mye om hva som har skjedd. Molde har vært uheldig i år med skader blant annet. Savnet av Chima Chukwu er kanskje større enn man hadde trodd. Han dro i motstanderforsvaret, og var tøff å møte. De har ikke sett like vasse ut framover. Det er små marginer, men jeg ble litt overrasket over sparkinga av Skullerud. MFK er fortsatt med i cupen, og har playoff til Europa League. De ligger ikke håpløst til i eliteserien heller, sier Jonevret.

Svensken fikk selv sparken i MFK grunnet dårlige prestasjon-er i 2010. Sesongen før ledet han Molde til seriesølv og cupfinale.

– Det var egentlig akkurat det samme når jeg var der, Vi gjorde det fantastisk i 2009, for så å ha en litt dårligere sesong i 2010. De har råd til å sparke trenere i Molde. Men jeg vet ikke hva som har skjedd bak kulissene. Sånn er det i denne bransjen. Det er sånn man slutter, og sånn man får seg jobb. Jeg har vært i Stavanger snart i 3 og halvt år, og de vil ha meg videre. Det er veldig uvanlig i dag, sier Jonevret.

Tror ikke på endringer. Selv om Skullerud har fått sparken, tror ikke Jonevret at MFK vil opptre noe særlig annerledes med Moe ved roret i dagens kamp.

– Jeg tror ikke på store forandringer. Han har vært med i støtteapparatet, og jobbet med laget og måten de spiller på lenge, sier Jonevret.

– Hvordan skal dere slå MFK?

– Vi skal ikke gjøre noe annerledes enn når vi har slått Molde tidligere. Vi skal demme opp så godt vi kan, for Moldes offensive spillere er gode. Sjanser får vi jo alltid, så da gjelder det å score på dem. Kampene mot Molde pleier å være åpne, og det vil nok denne være også, mener Jonevret.

Les også

  1. Solskjær er folkets favoritt som ny Molde-trener

  2. Bakenga nærmer seg comeback

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Viking FK
  3. Molde FK